Aangrijpende waargebeurde film scoort goed op Netflix: 'Hartverscheurend'

Aangrijpende waargebeurde film scoort goed op Netflix: 'Hartverscheurend'

Vanaf deze week kijk je op Netflix naar de gloednieuwe dramafilm The Swimmers (2022), het waargebeurde verhaal van twee Syrische zusjes. De Original wordt de afgelopen dagen volop bekeken en weet kijkers te raken.

Andere handige Netflix-pagina's:

In de top 10 op Netflix

De film over twee vluchtelingen die keihard werken om uiteindelijk zelfs de Olympische Spelen te behalen, heeft na twee dagen al de top 10 bereikt op Netflix. Concrete kijkcijfers zijn (nog) niet bekend maar het is duidelijk dat het waargebeurde verhaal veel interesse wekt.

The Swimmers (2022)
7.3
Kijk op Netflix • Het waargebeurde verhaal van tiener Yusra Mardini, een Syrische vluchtelinge, die een boot met vluchtelingen over de Egeïsche Zee in veiligheid sleepte.

Op Twitter laten kijkers weten geraakt te zijn door het verhaal. Ook wordt benadrukt hoe belangrijk het is om deze film te zien als je een mening wil vormen over de vluchtelingencrisis: "Aan al diegenen die vluchtelingen zien als 'uitkeringstrekkers' en 'meelifters': kijk misschien eens naar deze waargebeurde film en zie hoe het is voor een gezin dat getroffen is door een oorlog waar ze niet om gevraagd hebben".

Van Syrië tot de Olympische Spelen

Twee jonge zusjes vluchten uit het door oorlog verscheurde Syrië en komen uiteindelijk, dankzij een schrijnende reis als vluchteling, terecht als zwemmers bij de Olympische Spelen van Rio in 2016. Ze weten hun hart en zwemkunsten op historische manier in te zetten.

Beeld: Still 'The Swimmers' via Netflix / Laura Radford

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsThe Swimmers (2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws