'Intense' oorlogsserie op Netflix blaast kijkers omver: 'Zo goed!'

'Intense' oorlogsserie op Netflix blaast kijkers omver: 'Zo goed!'

Sinds deze week kijk je op Netflix naar Les Combattantes (2022), of Women at War in het Engels, over vier vrouwen die achterblijven tijdens de Eerste Wereldoorlog. De Franse miniserie valt overduidelijk in de smaak, als we de eerste reacties op Twitter mogen geloven.

Andere handige Netflix-pagina's:

'Zo goed'

Op IMDb wordt de oorlogsserie beloond met een ruimvoldoende en ook kijkers zijn enthousiast. Op Twitter geeft een kijker Les Combattantes een lovende score van 12/10 en de ander prijst de geweldige vrouwen die centraal staan. "Zo goed," klinkt het.

Les Combattantes (2022)
7.4
Kijk op Netflix • Frankrijk, 1914. Het Duitse leger rukt op en mannen vertrekken naar het front. Vier vrouwen kampen bij hen thuis met de desastreuze gevolgen van de oorlog.

Vier vrouwen tijdens de Eerste Wereldoorlog

In Les Combattantes is het 1914 en rukt het Duitse leger steeds meer op in Frankrijk. De mannen moeten naar het front en we volgen vier vrouwen die achterblijven en worstelen met de andere, rampzalige gevolgen van de oorlog. Zo volgen we Marguerite, een mysterieuze prostituee in Parijs; Caroline, een vrouw die aan het hoofd staat van een fabriek; Agnes, moeder-overste van een klooster; en de feministische verpleegster Suzanne.

Beeld: Still 'Les Combattantes' via TMDb

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsLes Combattantes (2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws