Kijkers 'in tranen' door nieuwe waargebeurde Netflix-serie: 'Hartverscheurend'

Kijkers 'in tranen' door nieuwe waargebeurde Netflix-serie: 'Hartverscheurend'

Vanaf deze week is op Netflix de gloednieuwe miniserie Todo Dia a Mesma Noite (2023) te zien, of The Endless Night in het Engels. Het aangrijpende verhaal over een verwoestende brand die het leven kostte aan 242 jongeren, ontroert abonnees en laat ze in tranen achter.

Andere handige Netflix-pagina's:

Moed verzamelen om de serie te kijken

Op Twitter laten kijkers weten hoe ze zijn geraakt door de nieuwe serie op Netflix: "Ik heb mijn ogen uitgehuild, en verloor het beetje vertrouwen dat ik nog had in de mensheid. Wat een hartverscheurend noodzakelijke serie". Door de berichten van ontroerde kijkers Twitteren anderen dat ze eerst moed moeten verzamelen om te starten met de miniserie. Logisch, want voor zo'n emotionele rit moet je je soms even mentaal voorbereiden.

Todo Dia a Mesma Noite (2023)
7.7
Kijk op Netflix • Geïnspireerd op het ware verhaal van de brand in de nachtclub Kiss, die in 2013 het leven kostte aan 242 jongeren in Santa Maria, Rio Grande do Sul.

Verwoestende brand in een nachtclub

Hoewel de serie is gebaseerd op de tragische waargebeurde avond in 2013, benadrukt Netflix dat de serie fictief is. Het is dus geen één-op-één verfilming van de ware brand. Naast de dodelijke brand komen ook het politieonderzoek naar de omstandigheden die tot de brand leidden voorbij, tot het begin van de onvermoeibare strijd voor gerechtigheid die de families van de slachtoffers voeren en die 10 jaar later nog steeds voortduurt.

Beeld: Still 'Todo Dia a Mesma Noite' via Guilherme Leporace/Netflix © 2023

Reacties

Deel dit artikel

Meer over:

Series Video on demand Netflix Netflix-tips VOD-tipsTodo Dia a Mesma Noite (2023)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws