Recensie Johnny English Strikes Again

Johnny English gaat old school


Reyer Krikke
om 16:54

Groot-Brittanniës onnozelste geheim agent is terug voor een derde deel. Dit keer is het aan regisseur David Kerr om de serie een nieuw vervolg te geven. Kerr is gelukkig geen onbekende met het genre komedie. Maar lukt het hem om zeven jaar na het laatste deel de serie in leven te houden?

Johnny English Strikes Again

Wanneer na een cyberaanval de identiteitsgegevens van alle geheim agenten in Groot-Brittannië op straat komen te liggen is er nog maar één man waar het ooit zo grote koninkrijk een beroep op kan doen: Johnny English (Rowan Atkinson). English die na het laatste deel met pensioen is en lesgeeft op een private school is dolgelukkig met de nieuwe opdracht. Of de geheime dienst er ook zo over denkt is de vraag, maar keuzes hebben ze niet. Aangezien deze nieuwe vijand de moderne technologie volledig lijkt te kunnen sturen zit er voor English niets anders op dan old school te gaan. Alle oude trucjes zullen uit de kast gehaald moeten worden om deze ongelijke strijd te winnen.

Sidekick

Gelukkig kan English wederom vertrouwen op zijn trouwe sidekick Bough (Ben Miller). Daarnaast zien we Emma Thompson (Nanny McPhee) in de rol van premier en Bondgirl Olga Kurylenko (Quantum of Solace) als de Russische Ophelia. De chemie tussen English en Bough blijft leuk, maar de toevoeging van Thompson en Kurylenko is wel broodnodig.

Magere grappen

Daar waar in eerdere delen nog rijkelijk gelachen kan worden heeft dit derde deel toch veel minder echte goede lachmomenten. Op een paar uitschieters na (de virtualrealitytest en de energieke dansscène) zijn de grappen wel heel erg flauw. Iedereen die Atkinson wat vaker gezien heeft weet dat hij veel beter kan. Het voelt dan ook alsof bij dit deel iets te vaak voor de makkelijke weg is gekozen en dat is gewoon erg jammer. In die zin is het dan ook een goede keuze dat de makers de film niet langer dan anderhalf uur hebben laten duren.

Slapstick spionage

Het concept van een ridicule versie op de diverse spionagethrillers als James Bond blijft desondanks leuk om naar te kijken. De diverse ouderwetse geheimagenttrucjes zijn leuk om weer eens de revue te laten passeren in een tijd waarin geheim agenten enkel nog de nieuwste technologie tot hun beschikking hebben. En de gekke bekken en onhandigheid van Atkinson blijven voor velen een succes.

Bij Rowan Atkinson weet je inmiddels wat je krijgt. Johnny English Strikes Again geeft veel van wat we eerder van hem hebben kunnen zien. Helaas is dat in het derde deel van deze serie toch qua niveau een stuk minder. Voor de trouwe fans zal het evengoed een leuke avond zijn, maar dit is een film die we allemaal snel weer vergeten zullen zijn.

2 / 5

Trailer Johnny English Strikes Again


Reacties


Nieuwste recensies


Dit zijn de nieuwste filmrecensies geschreven door onze recensenten.

JokerJoker (2019)
1 oktober 2019
Ad AstraAd Astra (2019)
16 september 2019
It: Chapter TwoIt: Chapter Two (2019)
4 september 2019

Meer nieuwe recensies

Meer recensies van Reyer Krikke


Hieronder vind je meer recensies die geschreven zijn door Reyer Krikke.

Bekijk alle recensies van Reyer Krikke

Johnny English Strikes Again (2018)

Johnny English Strikes Again

IMDb-score6.2 / 10
GenreKomedie Actie
Speelduur89 minuten
Kijkwijzer Kijkwijzer 6 Kijkwijzer g

LandVerenigd Koninkrijk / Frankrijk / Verenigde Staten
RegisseurDavid Kerr
Acteurs Rowan Atkinson
Olga Kurylenko
Jake Lacy
Bioscoop 20 september 2018
Trailer (groot formaat)
Meer filminformatie

Recensie-archief

Nieuwste recensies

Laatste recensies

Meer recensies…

Films op tv de komende dagen