Recensie The Sun Is Also a Star

Immigratieproblematiek, wetenschap en bovenal een zoetsappig liefdesdrama


Rik Engelbertink
om 01:22

Natasha Kingsley (Yara Shahidi) en haar familie hebben nog één dag voordat ze de Verenigde Staten uitgezet worden nadat hun verblijfsvergunning niet is verlengd. Precies die dag ontmoet ze Daniel Bae (Charles Melton) en lijkt de tijd even stil te zijn gezet.

The Sun Is Also a Star

Ry Russo-Young, misschien bekend van Before I Fall, flirt in The Sun Is Also A Star met immigratieproblematiek en een ontzettend cheesy script. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Nicola Yoon. The Sun Is Also A Star combineert het nuchtere karakter van Natasha Kingsley, een Jamaicaanse immigrante, die overal een wetenschappelijke verklaring voor zoekt, met het dromerige poëtische karakter van Daniel Bae, een eerste generatie Koreaanse immigrant. Een duo waarbij chemie op voorhand ver te zoeken lijkt. Chemie die naderhand nog steeds ver te zoeken is.

Immigratiepolitiek in het Amerika van Trump

Russo-Young verzet zich, zoals vele anderen in Hollywood, tegen de huidige immigratiewetgeving in de Verenigde Staten. The Sun Is Also A Star geeft een inkijkje in het stressvolle leven van Natasha, die zich gevormd heeft in ‘haar’ New York. Voor haar is Jamaica, waar ze geboren is, een vreemd land. Ze wil niet weg en vecht op de laatste dag voor haar uitzetting nog voor een verandering van het bijna onvermijdelijke. Haar ouders daarentegen, hebben de strijd allang opgegeven. Precies die ochtend ontmoet ze bij toeval de dromerige Daniel, die een leven leeft conform aan de regels en dromen van zijn ouders. Zij vinden dat hij arts moet worden, maar zelf wil hij een dichter worden.

Hoop, liefde en heel erg veel clichés

Een toevallige ontmoeting zou je het volgens Daniel, gespeeld door Charles Melton, één van de sterren van hitserie Riverdale, niet mogen noemen. Hij gelooft in het lot en dat kan hij dan ook niet vaak genoeg blijven herhalen. Melton heeft een script vol clichés overhandigd gekregen en weet de nuchtere Natasha al binnen een half uur speeltijd compleet te ontnuchteren met zijn quasipoëtische geneuzel. De interessante uitgangspositie die de film heeft wanneer deze begint wordt nauwelijks tot niet uitgebuit. Al snel heeft Natasha's uitzetting geen centrale rol meer in de film, haar laatste dag in New York wordt in zijn geheel met Daniel besteedt. Als de scripts al niet clichématig genoeg waren, dan zijn de constant in herhaling vallende sunset shots van New York dat wel. Toegegeven, ze zijn vaak mooi geschoten, maar we hebben ze allemaal al veel te vaak gezien.

Een gebrek aan vuurwerk

En dus zakt The Sun Is Also A Star als een kaartenhuis in elkaar. Een hoopvol begin wordt volledig onderuit gehaald door het niet meer op twee handen te tellen aantal clichés die aan je voorbij gaan in het laatste half uur speeltijd. Shahidi speelt aardig als Natasha, Melton overtuigt niet als Daniel. Ze zijn beiden een lust voor het oog, maar wanneer ze samen op het witte doek verschijnen is er geen vonk te bekennen.

2.5 / 5

Trailer The Sun Is Also a Star


Reacties


Nieuwste recensies


Dit zijn de nieuwste filmrecensies geschreven door onze recensenten.

FahimFahim (2019)
29 juli 2020
AvaAva (2020)
29 juli 2020

Meer nieuwe recensies

Meer recensies van Rik Engelbertink


Hieronder vind je meer recensies die geschreven zijn door Rik Engelbertink.

Bekijk alle recensies van Rik Engelbertink

The Sun Is Also a Star (2019)

The Sun Is Also a Star

IMDb-score5.8 / 10
GenreDrama
Speelduur100 minuten
Kijkwijzer
Kijkwijzer 6Kijkwijzer gKijkwijzer a

LandVerenigde Staten
RegisseurRy Russo-Young
Acteurs Yara Shahidi
Charles Melton
Faith Logan
Bioscoop 16 mei 2019
Trailer (groot formaat)
Meer filminformatie

Recensie-archief

Nieuwste recensies

Films op tv de komende dagen