'Obi-Wan Kenobi'-ster Moses Ingram overspoeld met racistische berichten

'Obi-Wan Kenobi'-ster Moses Ingram overspoeld met racistische berichten

Het officiële Star Wars-Twitteraccount heeft zich dit weekend uitgesproken nadat actrice Moses Ingram overspoeld werd met racistische berichten van zogenaamde Star Wars-fans die niet tevreden zijn met haar rol als Inquisitor Reva in Obi-Wan Kenobi (2022). Ook hoofdrolspeler Ewan McGregor liet van zich horen: "Jullie zijn geen Star Wars-fans".

Over de afgelopen weken heeft Ingram nogal wat narigheid over zich heen gekregen. Naast tal van lelijke opmerkingen zouden fans claimen dat de actrice louter de rol gekregen heeft om de serie meer diversiteit te geven. Hoewel acteurs wel vaker met negativiteit te maken krijgen, ging het er deze keer zo heftig aan toe dat het officiële Star Wars-Twitteraccount moest ingrijpen:

Lucasfilms, het productiebedrijf achter Star Wars-producties, waarschuwde de actrice voor de release al, maar liet direct al weten dat er op support gerekend kon worden. Ook McGregor liet via Twitter van zich horen:

Ingram zelf liet ook van zich horen via Instagram:

Niemand kan iets tegen deze haat doen. Wat mij het meest stoort van dit gevoel is dat ik het stilzwijgend tot me moet nemen. Ik moet glimlachen en het verdragen en zo zit ik niet in elkaar.

De eerste vier afleveringen van Obi-Wan Kenobi zijn nu te zien op Disney+. Elke vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering.

Obi-Wan Kenobi (2022)
7.1
Kijk op Disney+ • Ewan McGregor keert terug als de iconische Jedi Master in de aankomende serie 'Obi-Wan Kenobi'. Het verhaal begint 10 jaar na de dramatische gebeurtenissen van Star Wars:
Beeld: Still 'Obi-Wan Kenobi' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Series Disney+Obi-Wan Kenobi (2022)

Meer Disney+

Meer Disney+

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws