Privacy- en cookiebeleid

Hoe wij omgaan met jouw privacy


Voor het functioneren van de website is het nodig dat cookies worden geplaatst. Wat cookies zijn en waarom we ze gebruiken lees je hier. Wil je je cookie-instellingen wijzigen? Klik dan hier.

Laatste wijziging: 14 juni 2018.

FilmVandaag.nl is onderdeel van FilmVandaag vof en is gevestigd op de Bilderdijkstraat 118-3, 1053 KZ te Amsterdam (postadres) en op de Weteringschans 165 C, 1017 KZ te Amsterdam (bezoekadres). FilmVandaag.nl is een online filmplatform gericht op het informeren van bezoekers omtrent films, (mini)series, videodiensten en filmtijden. FilmVandaag.nl is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in dit privacy- en cookiebeleid.

Wij respecteren de privacy van onze bezoekers en zorgen ervoor dat de persoonsgegevens die je met ons deelt zorgvuldig worden behandeld. In dit beleid wordt toegelicht hoe we dat doen. Voor vragen kun je ons bereiken via ons contactformulier.

Persoonsgegevens die wij verwerken

Wij verwerken jouw persoonsgegevens doordat je gebruikmaakt van ons platform en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder volgt een opsomming van persoonsgegevens die wij mogelijk kunnen verwerken, afhankelijk van hoe je ons platform gebruikt en of je gegevens aan ons hebt verstrekt:

  • Gebruikersnaam
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website
  • Browser-fingerprint
  • Persoonsgegevens die je actief aan jouw account toevoegt
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt in correspondentie en telefonisch

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Wij hebben niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Wij verzamelen alleen gegevens van hen wanneer zij toestemming hebben van een ouder of voogd. Desalniettemin kunnen wij niet controleren of een bezoeker ouder is dan 16 jaar. Om deze reden raden wij ouders aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder hun toestemming. Mochten wij onverhoopt zonder toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld van een persoon onder de 16 jaar, neem dan via ons contactformulier contact met ons op. Wij zullen de informatie dan binnen redelijke termijn verwijderen.

Verwerkingsdoelen

Wij verwerken zo min mogelijk persoonsgegevens, omdat we vinden dat jouw persoonsgegevens voor ons niet van belang zijn. Wat we wél verwerken kan verwerkt worden voor de volgende doelen:

  • Om onze diensten en informatie te kunnen leveren
  • Om onze site te optimaliseren
  • Om een account voor je aan te maken nadat je jezelf hebt geregistreerd
  • Om de nieuwsbrieven en (automatische) mailings te verzenden waarvoor je je hebt aangemeld
  • Om je te informeren over (wijzigingen van) onze diensten. Hiervoor kun je je altijd afmelden via een link in de mail
  • Om in geval van problemen contact met je op te nemen of om te voldoen aan wet- en regelgeving

Geautomatiseerde besluitvorming

FilmVandaag.nl neemt geen besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen (algoritmes) die nadelige gevolgen voor jou kunnen hebben.

Beveiliging van persoonsgegevens

De bescherming van jouw persoonsgegevens nemen wij zeer serieus en wij nemen passende maatregelen om de veiligheid ervan te waarborgen en misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Indien er aanwijzingen zijn van misbruik, of je het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed door ons zijn beveiligd, neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

De volgende maatregelen zijn door ons getroffen om de veiligheid van jouw persoonsgegevens te waarborgen:

  • Servers zijn uitgerust met beveiligingssoftware, zoals een firewall.
  • We versturen jouw gegevens alleen via beveiligde internetverbindingen (TLS, voorheen SSL).
  • Alle medewerkers van FilmVandaag.nl die toegang hebben tot persoonsgegevens hebben alle kennis in huis om zorgvuldig om te gaan met jouw persoonsgegevens.
  • DKIM en SPF zijn internetstandaarden die wij gebruiken om te voorkomen dat jij uit onze naam e-mails ontvangt die virussen bevatten, spam zijn of bedoeld zijn om persoonlijke (inlog)gegevens te bemachtigen.

Duur van bewaring van persoonsgegevens

Persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk is. De bewaartermijn is afhankelijk van het doel waarvoor we de gegevens hebben verkregen of verzameld en van eventuele wettelijke plichten om gegevens te bewaren. Voor vragen hierover kan contact op worden genomen via het contactformulier.

Verzoek tot inzien, aanpassen of verwijderen van gegevens

Je hebt het recht om jouw persoonsgegevens die door ons verzameld of verkregen zijn in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Je kunt je gegevens in veel gevallen zelf inzien, corrigeren of verwijderen. Dit doe je via je persoonlijke profielpagina op de accountpagina, bij ‘instellingen’. Is er informatie die je niet zelf kunt wijzigen, dan kun je hiertoe een verzoek indienen door een bericht met naam en bewijs van identiteit te sturen naar privacy@filmvandaag.nl. Vertel in je verzoek zo duidelijk mogelijk om welke gegevens het gaat en waar deze staan (inclusief een url).

Ook heb je het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door FilmVandaag.nl en jouw toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken. Daarnaast heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dit betekent dat je een verzoek bij ons in kan dienen om de persoonsgegevens die wij van jou hebben verzameld of verkregen hebben in een computerbestand naar jou of een door jou genoemde organisatie te verzenden. Deze verzoeken of bezwaren kunnen aan ons kenbaar worden gemaakt via ons contactformulier.

Daarnaast willen we je erop wijzen dat je een eventuele klacht in kunt dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Verwerkers

Wij delen jouw persoonsgegevens met derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting.

In gevallen waarbij FilmVandaag.nl voor de vermelde doelen gebruikmaakt van diensten van derden en deze toegang hebben tot persoonsgegevens zijn met deze derde partijen de vereiste maatregelen getroffen om te zorgen dat die gegevens alleen voor de vermelde doeleinden zullen worden verwerkt.

Cookies & advertenties

Het plaatsen van een cookie is een techniek om ervoor te zorgen dat informatie wordt verzameld en gebruikt. Dankzij een cookie kan een webbeheerder bijvoorbeeld zien welke pagina’s bezocht worden, bijhouden of je bent ingelogd, wanneer je laatste bezoek was, hoe vaak een website bezocht wordt of of je een bepaalde advertentie niet te vaak in beeld krijgt. Cookies zijn onderdeel van de HTTP-specificatie. Dit is een protocol dat door iedereen gebruikt wordt die een website bezoekt: het regelt de communicatie tussen onze webserver en jouw browser.

Cookies zijn dus een hulpmiddel voor websites om functionaliteit te bieden, maar ze kunnen ook gebruikt worden om te volgen. Deze cookies heten tracking cookies en worden door veel derde partijen gebruikt. Adverteerders bijvoorbeeld gebruiken deze cookies om bij te houden dat je FilmVandaag.nl bezocht hebt en welke pagina’s je bezocht hebt, om zo een online profiel op te bouwen. Dit profiel wordt nooit gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke.

Google Analytics

Wij maken gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om ons te helpen analyseren hoe gebruikers FilmVandaag.nl gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over je gebruik van de website wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten.

Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe de website gebruikt wordt, rapporten over de website-activiteit op te stellen en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Zij mogen deze informatie aan derden overhandigen indien zij hiertoe wettelijk verplicht wordt, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Meer informatie vind je in het privacybeleid van Google vind je hier.

Wil je niet meewerken aan onze analytische data, dan biedt Google een browser addon als opt-out voor Google Analytics. Deze kun je voor IE11, Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari en Opera vinden op deze pagina.

Adverteerders

Op FilmVandaag.nl zijn advertenties te zien. Deze advertenties zijn voor ons een noodzakelijke bron van inkomsten, waarmee wij onze website financieren. Sommige advertenties (of videoboodschappen) maken gebruik van cookies. Deze advertenties worden door ons en door derden op onze website geplaatst.

De volgende soorten cookies worden door advertentienetwerken, mediabureaus en/of door ons in combinatie met advertenties gebruikt. Advertentienetwerken en mediabureaus zijn bedrijven die fungeren als tussenpersoon tussen websitehouders en adverteerders.

  1. Er kan worden bijgehouden welke advertenties u al heeft gezien om zo te voorkomen dat u steeds dezelfde te zien krijgt.
  2. Er kan worden bijgehouden hoeveel bezoekers op de advertentie klikken ten behoeve van afrekening met de adverteerder.
  3. Er kan worden bijgehouden hoeveel bestellingen plaatsvinden via de advertentie ten behoeve van afrekening met de adverteerder.

Voor de cookies die onze derde partijen voor advertentiedoeleinden plaatsen, verwijzen wij naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover geven; zie (indien beschikbaar) de namen en links hieronder. Houd er rekening mee dat deze verklaringen regelmatig kunnen wijzigen.

Overige partijen

Op FilmVandaag.nl gebruiken we onderdelen van onder andere Facebook, Twitter, Google+, YouTube, Google Maps en Disqus. Via deze partijen kunnen cookies worden geplaatst. We verwijzen je naar de individuele privacyverklaringen voor het door hen gevoerde privacybeleid.

Websites van derden

Dit Privacy- en cookiebeleid is niet van toepassing op websites en diensten van derden die via FilmVandaag.nl via hyperlinks kunnen worden bezocht. FilmVandaag.nl kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de gegevensverwerking of het privacybeleid van deze derden en hiervoor zul je het privacybeleid van de individuele websites moeten raadplegen.

Wijzigingen in dit beleid

Ons privacy- en cookiebeleid kan worden uitgebreid of worden gewijzigd. Om deze reden raden we je aan regelmatig deze pagina te bezoeken om te kijken of er wijzigingen zijn doorgevoerd. Ingrijpende wijzigingen zullen op een duidelijke en opvallende manier gecommuniceerd worden.