Opnames van Netflix-serie gestaakt na overlijden twee acteurs: 'Dit was geen gewoon ongeluk'

Opnames van Netflix-serie gestaakt na overlijden twee acteurs: 'Dit was geen gewoon ongeluk'

Het noodlot sloeg afgelopen week toe voor een busje vol crew- en castleden van een nieuwe Netflix-serie. Onderweg naar het vliegveld raakte het busje betrokken bij een ongeluk. Twee acteurs kwamen om het leven, zes inzittenden raakten gewond. De opnames van de nieuwe Netflix-serie zijn logischerwijs stilgelegd. De schrijver van de serie beschuldigt de streamingdienst nu van nalatigheid.

The Chosen One in Mexico

Het gaat om twee acteurs uit The Chosen One, een gloednieuwe serie van Netflix over een 12-jarige jongen die erachter komt dat hij de reïncarnatie is van Jezus Christus. Het is nu zijn lot om de mensheid te redden. De serie is gebaseerd op de gelijknamige stripboekenreeks van Mark Millar, wiens werk al eerder tot leven kwam op Netflix met Jupiter's Legacy (2021), en Peter Gross.

Busje sloeg om

Het ongeluk vond plaats toen een deel van de cast en crew werd verplaatst van Santa Rosalía naar het lokale vliegveld op 16 juni. De bus crashte en sloeg om. Eerst konden de slachtoffers nog niet worden geïdentificeerd, maar snel daarna bleken acteurs Raymundo Garduño Cruz en Juan Francisco González Aguilar te zijn overleden. Voor beiden zou dit een van de eerste grote (Netflix-)rollen zijn. Wie zij speelden in de serie, is niet bekend.

Nabestaanden eisen onderzoek: 'Dit was geen gewoon ongeluk'

Vrienden en familie van Raymundo en Juan staan erop dat er grondig onderzoek wordt gedaan naar problemen met de productie en hoe zij bij het ongeluk een mogelijke rol hebben gespeeld. Schrijver Rick Zazueta deelt op Facebook een lang bericht waarin hij schrijft dat de cast eerder al had geklaagd over logistieke en transport-problemen bij de productie.

Dit is een pleidooi voor gerechtigheid voor deze sterfgevallen. Dit was geen gewoon ongeluk, de cast had openlijk geklaagd over de logistieke en vervoersproblemen waar deze productie mee te maken had, en noemde het onlogisch, onredelijk, onwetend en dom. De toestand van het busje was totaal ongeschikt voor het vervoeren van mensen; versleten banden, lawaaierige remmen, los stuur, niet alle veiligheidsgordels werkten, gemakkelijk herkenbare tekenen van gevaar.

Schrijver Rick Zazueta

Netflix heeft nog niet gereageerd na het ongeluk. De rest van de cast en crew die gewond raakten, verkeert momenteel in stabiele toestand.

Beeld: Via depositphotos
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Video on demand Netflix

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws