Films op tv: alle filmtips voor komende week

Films op tv: alle filmtips voor komende week

Elke dag lichten we de beste film op tv uit zodat het kiezen van een film die op televisie te zien is, nog makkelijker wordt. Ook deze week worden er weer een aantal goede films uitgezonden, met onze favoriet van de week, Christopher Nolans Memento (2000).

Uitgelichte films op tv week 25

Net 5 zendt vandaag de waargebeurde dramafilm Victoria & Abdul (2017) uit, over Koningin Victoria (Judi Dench) en de jonge, Indiase klerk Abdul Karim (Ali Fazal). Wanneer Abdul vanuit India afreist om mee te werken aan de vieringen rond het Gouden Jubileum van de koningin, blijkt er een klik te zijn tussen hen. Terwijl Koningin Victoria steeds meer moeite heeft met de strenge regels die haar positie als vorstin met zich meebrengt, wordt de band tussen de twee hechter.

Dinsdag kijk je naar Bruce Willis en Brad Pitt in Twelve Monkeys (1995). Wanneer Cole, een veroordeelde vrijwilliger, terug in de tijd wordt gestuurd om informatie te vinden over een dodelijk virus dat 5 miljard mensen zal vernietigen, komt hij per vergissing aan in 1990. Nadat hij zijn pleidooi aan Dr. Kathryn Railly heeft uitgelegd, wordt hij in een psychiatrische inrichting geplaatst. In 1996 ontvoert hij Railly en gebruikt haar om de 12 Apen te vinden, een groep revolutionairen die van plan zijn het virus in bepaalde steden los te laten.

Bekijk hier de trailer van Twelve Monkeys:

Woensdag kijk je naar sciencefictionfilm Back to the Future (1985). Marty McFly (Michael J. Fox), een typische Amerikaanse tiener uit de jaren tachtig, wordt per ongeluk teruggestuurd naar 1955 in een plutonium-aangedreven tijdmachine, uitgevonden door een gestoorde wetenschapper (Christopher Lloyd). Tijdens zijn reis terug in de tijd moet Marty ervoor zorgen dat zijn aanstaande tienerouders elkaar ontmoeten en verliefd worden, zodat hij terug kan gaan naar de toekomst.

RTL7 zendt donderdag komedie The Hangover (2009) uit. Drie vrienden worden wakker van een vrijgezellenfeest in Las Vegas, zonder enige herinnering aan de vorige nacht en de bruid wordt vermist. Ze banen zich een weg door de stad om hun vriend te vinden voor zijn bruiloft. Vervolgfilms The Hangover Part II (2011) en The Hangover Part III (2013) zijn nu te zien op Netflix.

The Hangover (2009)
7.7
Kijk op Netflix • Twee dagen voor zijn bruiloft rijden Doug (Justin Bartha) en zijn drie vrienden (Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis) naar Las Vegas voor een onvergetelijke vrijgezellenavond.

Vrijdag kijk je naar de Oscargenomineerde sciencefictionthriller RoboCop (1987). In een dystopisch en door misdaad geteisterd Detroit keert een terminaal gewonde agent terug naar het korps als een krachtige cyborg, achtervolgd door verzonken herinneringen. De film is nu ook te zien via Pathé Thuis.

Zaterdag wordt gevierd met Gur Pearce en Carrie-Anne Moss in Memento (2000). De thriller vertelt twee afzonderlijke verhalen van Leonard, een ex-verzekeringsdetective die geen nieuwe herinneringen meer kan opbouwen, terwijl hij de moordenaar van zijn vrouw probeert te vinden, wat het laatste is wat hij zich herinnert. De ene verhaallijn gaat vooruit in de tijd, terwijl de andere het verhaal achterstevoren vertelt en telkens meer onthult.

Bekijk hier de trailer van Memento:

Veronica sluit de week af met Mike Myers in Austin Powers: International Man of Mystery (1997). Austin Powers is overdag een hippe modefotograaf maar verandert 's nachts in een geheim agent van de Britse geheime dienst. Wanneer zijn grootste vijand, Dr. Evil, besluit zich te laten invriezen voor 30 jaar, doet Austin hetzelfde. Dertig jaar later keert Dr. Evil terug en de Britse geheime dienst roept Austins hulp opnieuw in.

Staat hier niets voor je tussen, of heb je de bovenstaande films al gezien? Bekijk dan elke dag via de volgende pagina het complete overzicht van alle films op tv.

Beeld: Still 'Victoria & Abdul' via TMDb

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Televisie

Meer televisie

Meer televisie

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws