Thor-acteur Chris Hemsworth werd lange tijd door Marvel Studios genegeerd

Thor-acteur Chris Hemsworth werd lange tijd door Marvel Studios genegeerd

Wie de laatste filmtrends een beetje volgt en zeker degenen die Marvel-fans zijn, zullen de naam Chris Hemsworth absoluut kennen. De Australische acteur speelt al jaren de rol van Thor in de Marvel-films. Voordat hij deze rol kreeg was hij vrijwel onbekend. Sterker nog, Marvel was aanvankelijk niet eens in hem geïnteresseerd.

Voordat Hemsworth in de Marvel-films verscheen, kwam zijn carrière maar moeizaam van de grond. De acteur had het moeilijk en overwoog zelfs de handdoek in de ring te gooien. Toch gaf hij het nog een kans en deed hij auditie voor de rol van de superheld Thor. Hij was echter niet de enige, ook zijn broer had het op de rol gemunt. Dat niet alleen, eventjes leek het erop dat zijn jongere broertje de rol te pakken had.

Jaren geleden deed ik auditie voor de rol van Thor en ik werd niet teruggebeld. Mijn auditie was waardeloos, dat was de reactie die ik kreeg. Mijn jongere broer deed ook auditie. Hij kwam heel dichtbij en zat bij de laatste 5, maar werd uiteindelijk niet gekozen. Ze vonden hem geweldig, maar te jong. Mijn manager herinnerde ze toen aan mij, zijn oudere broer. Ik deed een paar keer opnieuw auditie. Ik had in de tussentijd meer ervaring opgedaan en was gemotiveerder omdat mijn broertje een kans had gekregen en ik niet.

Chris Hemsworth

Dat Hemsworth de rol uiteindelijk toch kreeg, moge inmiddels duidelijk zijn, maar de weg naar het succes was niet soepel: een waardeloze auditie, Marvel die hem negeerde en zijn broer die de rol bijna kreeg. Zelfs na al die toestanden twijfelde de acteur nog of hij de rol wel moest aannemen. Hij was bang voor altijd aan het personage van Thor te zijn gelinkt, maar veel keuze had hij niet, zo zegt hij zelf. Al met al lijkt het Hemsworths carrière uiteindelijk toch behoorlijk goed te hebben gedaan. Binnenkort is Thor: Love and Thunder (2022) te zien in de bioscoop. Dit is de vierde Marvel-film met Thor in de hoofdrol. Hemsworth zal de eerste Marvel-acteur zijn die vier solo-films op zijn naam heeft staan.

Thor: Love and Thunder draait vanaf 6 juli in de bioscoop.

Thor: Love and Thunder (2022)
6.7
In 'Thor: Love and Thunder' maakt Thor (Chris Hemsworth) een reis zoals hij die nog nooit heeft gemaakt: een reis naar innerlijke vrede.
Beeld: Still 'Thor: Love and Thunder' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Films BioscoopThor: Love and Thunder (2022)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws