Netflix kondigt nieuwe miniserie 'The Witcher: Blood Origin' aan

Netflix kondigt nieuwe miniserie 'The Witcher: Blood Origin' aan
27 juli 2020 om 16:03

Er komt een prequel van de populaire Netflix-serie The Witcher (2019– ). De nieuwe actieserie The Witcher: Blood Origin zal bestaan uit zes delen. Dat kondigt de streamingsservice vandaag aan.

The Witcher gaat over de gemuteerde monsterjager Geralt, die een plek probeert te vinden in een wereld waar mensen vaak slechter blijken te zijn dan monsters. In de aankomende prequel The Witcher: Blood Origin duiken we de geschiedenis in. De korte serie gaat over het ontstaan van de allereerste 'witcher', en over hoe de werelden van monsters, elfen en mensen samenkomen.

The Witcher: Blood Origin
'Blood Origin' vertelt een verhaal dat verloren is gegaan in de tijd en dat zich afspeelt in de elfenwereld, 1.200 jaar voor The Witcher.

Declan de Barra, showrunner van Blood Origin, is groot fantasy-fan en is onzettend enthousiast over dit nieuwe project:

Ik ben altijd gefascineerd geweest door de opkomst en ondergang van beschavingen, en het feit dat de wetenschap en de cultuur vaak opbloeien vlak voordat een samenleving ten onder gaat. Door kolonisatie en herschrijving van de geschiedenis gaat er vaak een hoop kennis verloren, en het enige wat overblijft zijn fragmenten van het ware verhaal. The Witcher: Blood Origin zal het verhaal van de elfenbeschaving voor zijn val vertellen, en dan met name de vergeten geschiedenis van de allereerste witcher.

The Witcher is gebaseerd op de boeken van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. Zijn boeken zijn in meer dan 20 talen vertaald, en met de verfilming bereikt zijn verhaal nog meer mensen. Ook hij is blij met de nieuwe Netflix-serie:

Het is bijzonder en opwindend dat de wereld van de Witcher zoals ik die bedacht heb, uitgebreid wordt. Ik hoop dat de wereld uit mijn boeken op deze manier nog veel meer mensen bereikt.

Het is nog niet bekend wanneer Blood Origin in productie gaat of vanaf wanneer de serie te zien zal zijn.

Beeld: Still 'The Witcher' via TMDb
Tekst: Netflix

Meer over:

Series Video on demand NetflixThe Witcher (2019– )The Witcher: Blood Origin

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree