De nieuwe 'Black Panther' moet na een historische première in Nigeria voor broodnodige inkomsten gaan zorgen

De nieuwe 'Black Panther' moet na een historische première in Nigeria voor broodnodige inkomsten gaan zorgen

Wereldwijd zijn bioscopen in ongeduldige afwachting van Black Panther: Wakanda Forever (2022). Na een historische lokale première in Nigeria moet de nu al veelbesproken vervolgfilm de filmkas flink gaan spekken.

Wachten op Wakanda

Er is al veel gezegd en gedeeld over het vooruitzicht van een Black Panther zonder de overleden hoofdrolspeler Chadwick Boseman, maar het heeft er alle schijn van dat de filmtheaters vanaf aanstaande woensdag alsnog gewoon over gaan lopen. En dat is maar goed ook, want in tijden van tegenvallende inkomsten wachten veel bioscopen wanhopig op die ene klapper.

Wakanda Forever gaat verder waar het koninkrijk na de dood van T'Challa gebleven is, en laat zien hoe de overgebleven hoofdpersonages (onder andere Letitia Wright als Shuri en Lupita Nyong'o als Nakia) op zoek moeten naar nieuwe bondgenoten. Na de wereldpremière (in Los Angeles) en de eerste Europese vertoning (in Londen) werd de langverwachte vervolgfilm gisteren ook vertoond in Lagos, Nigeria, in aanwezigheid van regisseur Ryan Coogler en een deel van de cast.

Afrikaanse roots

Door de film in Lagos te vertonen, vieren de makers de Afrikaanse roots van Black Panther en drukken ze de hoop uit de verschillende globale filmindustrieën sterker met elkaar te verenigen. Het was volgens Deadline de eerste keer dat een Marvel-film lokaal in première ging, al had de eerste Black Panther in 2018 net zo goed een feestelijke primeur in Johannesburg, Zuid-Afrika.

Voorbij Black Adam

Still 'Black Adam' via Filmdepot/Warner Bros. Pictures International Holland
Still 'Black Adam' via Filmdepot/Warner Bros. Pictures International Holland

Wakanda Forever zal ongetwijfeld binnen korte tijd de meestbezochte bioscoopfilm worden, en kan daarmee Black Adam gaan aflossen als lijstaanvoerder. Dwayne Johnson's vertolking van de antiheld staat al drie weken op één, maar als je de cijfers in een breder perspectief plaatst, zijn die alsnog niet denderend en zitten vertoners met smart op een nieuwe inkomstenbron te wachten. De Amerikaanse opbrengst van Black Adam is momenteel 137,3 miljoen (317 miljoen wereldwijd). Dat is op zichzelf bijvoorbeeld nog niet genoeg om de productiekosten van 195 miljoen terug te verdienen. Box office-experts verwachten naar verluid dat Wakanda Forever in het het eerste weekend tussen de 175 en 200 miljoen dollar zal ophalen.

Black Panther: Wakanda Forever (2022)
7.2
In 'Black Panther: Wakanda Forever' strijden koningin Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M'Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) en de Dora Milaje (waaronder Florence Kasumba) na de dood van Koning T’Challa om hun koninkrijk te beschermen tegen bemoeizuchtige wereldmachten.

Vanaf 9 november draait Black Panther: Wakanda Forever in de Nederlandse zalen.

Beeld: Still 'Black Panther: Wakanda Forever' via Filmdepot/The Walt Disney Company Benelux
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsBlack Panther: Wakanda Forever (2022)

Meer bioscoop

Meer bioscoop

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws