Letitia Wright vertelt openhartig over traumatisch ongeluk op 'Black Panther: Wakanda Forever'-set

Letitia Wright vertelt openhartig over traumatisch ongeluk op 'Black Panther: Wakanda Forever'-set

Actrice Letitia Wright vertelt openhartig over hoe ze nog steeds worstelt met het traumatische ongeluk dat vorig jaar plaatsvond op de set van Black Panther: Wakanda Forever (2022). Wright raakte eind augustus 2021 gewond en belandde in het ziekenhuis met onder meer een gebroken schouder en een hersenschudding. De actrice is nog altijd in therapie om het trauma te verwerken.

Het ongeluk gebeurde op de set in Boston tijdens de opnames van een achtervolgingsscène waarin Wright op een motor reed.

Ik ben het nog steeds aan het verwerken. Ik ben er nog steeds mee bezig in therapie. Het was echt traumatisch.

Letitia Wright

Wright was op de set in Boston met slechts een deel van de crew. Regisseur Ryan Coogler was niet aanwezig bij het ongeluk en moest via een telefoontje op de hoogte worden gebracht van het drama dat zich afspeelde. Coogler en Marvel Studios-voorzitter Kevin Feige begaven zich naar Boston om de actrice in het ziekenhuis te bezoeken.

Het is altijd gruwelijk als er ongelukken gebeuren op sets. Het was nog heftiger bij deze productie omdat er al emotionele spanning was.

Kevin Feige

Feige verwijst naar Wrights verwondingen en de tragische dood van hoofdrolspeler Chadwick Boseman waarna de hele film opnieuw moest worden opgebouwd. Wright was vastbesloten de film af te ronden ondanks het trauma dat ze opliep. Het eerbetoon aan Boseman mocht zich door niets laten verhinderen, ook niet door haar verwondingen.

Ik weet nog dat ik direct de film wilde afmaken. Het was een van de eerste dingen die ik tegen Ryan zei. Hij had zoiets van: 'Tish, je moet herstellen'.

Letitia Wright

De productie werd uiteindelijk tot november 2021 stilgelegd zodat Wright rustig kon herstellen. In januari 2022 werden de opnames hervat. Helemaal hersteld was de actrice nog niet, nog steeds had ze te kampen met de gevolgen van een hersenschudding.

Ik kreeg geweldige, geweldige, geweldige medische ondersteuning en er was zoveel geduld op de set. Ik ben gewoon extreem trots op mezelf. Ik ben ontzettend trots op Ryan, op het team, op de veerkracht en het overwinnen van tegenslagen bij elke stap. Toen de opnames erop zaten, huilde ik als een kleine baby.

Letitia Wright
Black Panther: Wakanda Forever (2022)
7.2
In 'Black Panther: Wakanda Forever' strijden koningin Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M'Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) en de Dora Milaje (waaronder Florence Kasumba) na de dood van Koning T’Challa om hun koninkrijk te beschermen tegen bemoeizuchtige wereldmachten.

Black Panther: Wakanda Forever draait nu in de bioscoop.

Beeld: Still 'Black Panther: Wakanda Forever' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Films BioscoopBlack Panther: Wakanda Forever (2022)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws