Will Smith gaat door het stof in de trailer van waargebeurde dramafilm 'Emancipation'

Will Smith gaat door het stof in de trailer van waargebeurde dramafilm 'Emancipation'

Geïnspireerd door een waargebeurd verhaal, vertelt Emancipation (2022) over een tot slaaf gemaakte man die van alles moet doorstaan om zich te herenigen met zijn familie. De hoofdrol is voor niemand minder dan Will Smith, die met de film zijn terugkeer maakt na het veelbesproken Oscar-incident. Vandaag is alvast de eerste trailer te zien.

Weggelopen slaaf in de moerassen van Louisiana

Smith speelt een weggelopen slaaf die bekend komt te staan als "Whipper Peter" nadat foto's van de littekens op zijn rug worden verspreid om de wreedheid van slavernij aan te tonen. De film volgt Smiths personage terwijl hij door de moerassen van Louisiana navigeert om te ontsnappen aan de plantage-eigenaars die hem bijna vermoordden.

Oscar-kanshebber?

Streamingdienst Apple TV+ hoopt met hun Original-film kans te maken op een Oscar, dat blijkt uit het feit dat ze Emancipation ook kort uitbrengen in de bioscoop (ten minste in de VS). Mochten ze genomineerd worden, dan zal Smith in ieder geval niet aanwezig zijn bij de uitreiking. Hij is na het slaan van Chris Rock tijdens de vorige Oscaruitreiking de komende 10 jaar niet meer welkom.

Emancipation (2022)
6.1
Kijk op Apple TV+ • Gebaseerd op het ware verhaal van een man genaamd Gordon in de jaren 1860, vertelt Emancipation het verhaal van de slaaf Peter, die ontsnapt van een plantage in Louisiana.

Volgende maand op Apple TV+

Emancipation is vanaf 9 december te zien op Apple TV+. Voor een compleet overzicht van de beste films op de streamingdienst kun je terecht bij onze Top 20 beste films op Apple TV+.

Afbeelding via Apple TV+
Afbeelding via Apple TV+
Beeld: Still 'Emancipation' via Apple TV+
Tekst: Apple TV+

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films Video's Apple TV+Emancipation (2022)

Meer Apple TV+

Meer Apple TV+

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws