FilmVandaag viert feest: al 15 jaar hét startpunt voor al jouw films en series!

FilmVandaag viert feest: al 15 jaar hét startpunt voor al jouw films en series!

FilmVandaag viert feest! Het is in februari maar liefst 15 jaar geleden dat wij, Kaz en Daan, film- en serieplatform FilmVandaag begonnen. Sinds de oprichting in 2008 tot aan het winnen van de award voor 'Beste Media-website' van Nederland eind vorig jaar is er veel gebeurd. We nemen je graag kort mee door de hoogtepunten van deze reis…

Stapsgewijze uitbreiding

FilmVandaag.nl is begin 2008 opgezet – nog ver voordat er streamingdiensten zoals Netflix waren – om een zo compleet mogelijk overzicht te tonen van de films die in Nederland op televisie te zien waren. Nog steeds is dit een populair onderdeel van de site, maar sindsdien is er door de jaren heen stapsgewijs veel uitgebreid. Een kleine samenvatting:

De homepage van FilmVandaag in 2008
De homepage van FilmVandaag in 2008

Community & nieuwe functies

Tijdens de uitbreidingen werden er steeds meer titels aan de database van FilmVandaag toegevoegd, waardoor we steeds meer mooie lijsten konden maken van bijvoorbeeld films per genre, per jaar of per video-on-demanddienst en een algehele grote zoekpagina konden creeëren waar iedereen naar hartenlust kan filteren om zijn/haar volgende film of serie te vinden.

Daarnaast hebben we veel functies ontwikkeld voor onze groeiende community, waardoor onze gebruikers onder andere een gezienlijst en een watchlist bij kunnen houden met films en series die ze al hebben gezien, of juist nog willen zien.

Ook is ons scoresysteem flink uitgebreid, kun je andere gebruikers volgen in hun film- en serie-avonturen en gaat er steeds meer aandacht uit naar de reacties/recensies van onze gebruikers.

De homepage van FilmVandaag in 2012
De homepage van FilmVandaag in 2012

Website van het jaar

Alle uitbreidingen en inzet begonnen in 2021 zijn vruchten af te werpen: FilmVandaag.nl werd door Emerce en Multiscope genomineerd voor Website van het Jaar in de categorie Media, TV & Film, waar we toen de tweede plek wisten te bemachtigen.

In 2022 werden we wederom genomineerd en konden we op voor de herkansing. En goed nieuws, ditmaal was het wél raak: we werden uitgeroepen tot 'Beste Media-website' van Nederland!

Iedereen bedankt!

De gehele 15-jarige reis richting beste mediawebsite van Nederland hebben we zeker niet in ons eentje afgelegd. Er helpen elke dag steeds meer mensen mee om FilmVandaag het meest complete en meest gebruiksvriendelijke film- en serieplatform van Nederland te maken en te houden.

Bij dezen willen we de gehele redactie, al onze gebruikers en iedereen die ons op andere manieren meehelpt enorm bedanken voor alle inzet. Dankzij jullie enthousiasme en inzet zijn we nu 15 jaar later uitgegroeid tot hét beste film- en serieplatform van Nederland. Op naar de volgende 15 mooie jaren! 🍿

Wil je ons ook helpen om FilmVandaag zo gebruiksvriendelijk en compleet mogelijk te maken en te houden? Maak dan een account aan en neem contact met ons op!

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Algemeen

Meer algemeen

Meer algemeen

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws