Popster Ed Sheeran krijgt eigen documentaireserie op Disney+

Popster Ed Sheeran krijgt eigen documentaireserie op Disney+

Disney+ vindt het tijd voor een documentaireserie over Ed Sheeran. De Britse popster verkocht de afgelopen jaren zo'n beetje alle grote voetbalstadions uit en was onder meer te zien in de muziekfilm Yesterday (2019). Ed Sheeran: The Sum of It All (2023) vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van zijn opkomst en succes.

Wembley

Liefhebbers van Sheerans muziek kunnen dat verhaal stiekem al dromen: de rossige Brit stotterde en speelde met zijn gitaar in barretjes, tot hij ontdekt werd en als een raket de hitlijsten inschoot. Na zijn doorbraak met het serieuze, hartverscheurende The A-Team (over een verslaafde sekswerker) kwam Sheeran met hits als Sing, The Shape of You en Castle on the Hill. Spotify en het gemiddelde radiostation draaiden telkens weer overuren, en zelfs Wembley bleek geen stap te ver.

Opgeteld

The Sum of It All verwijst ongetwijfeld mede naar +, het album waarmee de zanger in 2011 doorbrak. In de documentaireserie blikt Sheeran terug en kijkt hij tegelijk ook vooruit: de vier afleveringen laten zien hoe de zanger zich schijnbaar uit het niets kon opwerken tot popicoon, en onthult welke (muzikale) plannen er op dit moment nog in de koker zitten.

Getekend door verlies

Toch is dat volgens de Disney+-teaser slechts het tipje van de sluier, en gaat de serie uiteindelijk vooral over persoonlijke omstandigheden. Ondanks het succes werd het leven van de popster recent ook getekend door verlies en verdriet: vorig jaar overleed Jamal, de vriend die zijn carrière hielp te lanceren, en Sheerans partner Cherry Seaborn werd tijdens haar tweede zangerschap getroffen door een tumor.

Ed Sheeran: The Sum of It All (2023)
8.4
Kijk op Disney+ • Volgt het persoonlijke leven van popster Ed Sheeran terwijl hij praat over zijn opkomst en zijn muzikale plannen.

Het leven gaat door

Hoe deze heftige complicaties Sheeran hebben beïnvloed, en de voorbije jaren hand in hand gingen met een voortdenderend leven in de spotlights, zie je vanaf 3 mei op Disney+.

Beeld: Via depositphotos
Tekst: Disney+

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities Series Video on demand Disney+Ed Sheeran: The Sum of It All (2023)

Meer Disney+

Meer Disney+

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws