Chris Tucker ziet een nieuw 'Rush Hour'-avontuur met Jackie Chan helemaal zitten

Chris Tucker ziet een nieuw 'Rush Hour'-avontuur met Jackie Chan helemaal zitten

Chris Tucker ziet een terugkeer van het iconische Rush Hour-duo Tucker & Chan helemaal zitten. In een recent interview naar aanleiding van de release van Air (2023) doet de acteur en komiek een boekje open over de mogelijkheid dat we hem en Jackie Chan terugzien in Rush Hour 4.

Twijfelachtige vriendschap

De Rush Hour-films zijn hyperactieve, geflipte voorbeelden van de beproefde buddy-cop-formule: een Hong Kong-detective op een missie (Chan) wordt opgescheept met een collega-detective van de L.A.P.D. (Tucker), wat leidt tot een twijfelachtige vriendschap tussen twee absolute tegenpolen.

Still 'Rush Hour 3' via TMDb
Still 'Rush Hour 3' via TMDb

Terugkeer

De derde en voorlopig laatste Rush Hour dateert alweer van 2007, maar na Jackie Chan spreekt nu ook Tucker zich uit over een mogelijke terugkeer:

Er gaat een hoop goed spul aankomen, maar het zal er heel anders uitzien dan jullie gewend zijn. Dat is waar ik van houd… ik heb er zin in. Ik zal de optie Rush Hour 4 zeker opgooien, want ik houd ervan met Jackie te werken, maar ik heb ook andere projecten op stapel staan die jullie zeker gaan waarderen.

Chris Tucker

Beschuldigingen

In december liet Chan al weten dat er concreet over deel 4 gesproken wordt, maar het is bepaald niet de eerste keer dat Chan of Tucker de film teaset zonder dat er daadwerkelijk iets van terecht komt. De eerste keer was namelijk al in 2017. Een complicerende factor is Brett Ratner, de maker van de eerste drie delen, die in datzelfde jaar oneervol werd ontslagen door filmstudio Warner Bros. na beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Andere regisseur

Het valt dus te verwachten dat een eventuele vierde Rush Hour-film sowieso onder leiding van een andere regisseur zal staan, maar eerst moet maar eens gaan blijken of de opnames definitief een keer van de grond kunnen komen. Aan de welwillendheid van Chan en Tucker zal het op dit moment in ieder geval niet liggen.

Beeld: Still 'Rush Hour 3' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films CelebritiesRush Hour (1998)Rush Hour 2 (2001)Rush Hour 3 (2007)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws