Chadwick Boseman overleden op 43-jarige leeftijd

Chadwick Boseman overleden op 43-jarige leeftijd
29 augustus 2020 om 08:40

Acteur Chadwick Boseman is op 43-jarige leeftijd overleden aan darmkanker. Dit maakte zijn familie bekend in een verklaring op social media. Boseman speelde dit jaar een belangrijke rol in de geprezen nieuwe film van Spike Lee Da 5 Bloods (2020), maar het meest bekend was hij als vertolker van T'Challa in de kaskraker Black Panther (2018).

In de verklaring staat dat Boseman in 2016 gediagnosticeerd werd met darmkanker en daar de afgelopen vier jaar tegen gestreden heeft. Hij is thuis in de aanwezigheid van zijn vrouw en familie overleden.

Als een echte vechter bleef Chadwick doorzetten en bracht hij jullie vele films waar jullie zoveel van zijn gaan houden. Van Marshall (2017) tot Da 5 Bloods, August Wilsons Ma Rainey's Black Bottom en verscheidene andere, allemaal werden ze gefilmd tijdens en tussen ontelbare operaties en chemotherapie.

Veel sterren laten al reacties horen op het overlijden van Boseman. Onder andere regisseur Jordan Peele liet zich erover uit op Twitter en geeft aan dat het een "overweldigende klap" is. Ook veel mede Marvelsterren lieten van zich horen. Zo schrijft Don Cheadle: "Ik ga je missen, birthday brother, je stond altijd voor licht en liefde voor mij."

Boseman brak door met zijn rollen van zwarte Amerikaanse iconen Jackie Robinson in 42 (2013) en James Brown in Get on Up (2014). Naast Da 5 Bloods was hij dit jaar ook nog te zien in de Amazon Prime Video-release 21 Bridges (2019) van Brian Kirk.

Beeld: Still 'Black Panther' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Algemeen Celebrities

Lees ook:

Meer celebrities

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws