Dit zijn de winnaars van het Imagine Film Festival

Dit zijn de winnaars van het Imagine Film Festival
7 september 2020 om 17:25

Gisteren was het de laatste dag van de 36ste editie van het Imagine Film Festival, en dat betekent dat er prijzen werden uitgereikt. De prijs voor de beste film ging naar The Mortuary Collection (2019) van regisseur Ryan Spindell. De prijs voor beste Europese film ging naar Koekoek! (2019) van Jörgen Scholtens.

The Mortuary Collection is het debuut van de Amerikaanse regisseur Spindell, en daar sleept hij dus meteen de Black Tulip, zoals de hoofdprijs van Imagine heet, mee binnen. De jury lichtte het oordeel toe:

Dit debuut waarin Ryan Spindell vier korte verhalen samensmelt in een mix van zwarte humor, horror en Lovecraftiaanse monsters laat zien dat hij vaardig een filmverhaal kan vertellen dat geen moment verveelt.

Bekijk de trailer van de winnende film hier:

De prijs voor beste Europese speelfilm, de Méliès d'argent, ging naar het Finse Dogs Don't Wear Pants (2019) (Koirat eivät käytä housuja) van Jukka-Pekka Valkeapää Uit het juryrapport:

Een emotioneel complexe en psychologisch gelaagde film over rouwverwerking die de pijn van verlies en loslaten op unieke wijze verkent en laat zien dat troost soms schuilt in een onverwachte hoek.

Over Koekoek! van Scholtens, de beste Europese short, zei de jury:

Een film die niet alleen technisch goed in elkaar zit, maar ook een intelligent script heeft, dat verrast en de kijker meeneemt in een bijzondere relatie.

Het Imagine Film Festival wordt jaarlijks gehouden en is het grootste Nederlandse genre-filmfestival dat zich specialiseert in fantasy, horror en sciencefiction. Meer over het festival, de winnaars en de andere genomineerden vind je hier.

Beeld: Triple P Entertainment
Tekst: Triple P Entertainment

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Video's BioscoopDogs Don't Wear Pants (2019)Koekoek! (2019)The Mortuary Collection (2019)

Lees ook:

Meer video's

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws