Sigmund Freud jaagt op seriemoordenaar in nieuwe Netflix-serie 'Freud'

Sigmund Freud jaagt op seriemoordenaar in nieuwe Netflix-serie 'Freud'
20 februari 2020 om 15:48

Sigmund Freud wordt een Sherlock-achtige speurder in de nieuwe Oostenrijkse Netflix-serie Freud (2020– ), die 23 maart op Netflix moet gaan verschijnen.

In de Duitstalige serie Freud gaat een jonge versie van de zenuwarts samen met een politie-inspecteur en een medium op jacht naar een seriemoordenaar die het 19de-eeuwse Wenen terroriseert.

De serie zal ook op de Oostenrijkse televisie worden uitgezonden, waarbij Netflix de rechten voor onder andere Nederland, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Duitsland heeft verworven. Bekijk hieronder de trailer.

Het is niet de eerste keer dat er geprobeerd is om de vader van de psychoanalyse in een misdaadserie te verwerken. In 2014 was X Files-schrijver Frank Spotnitz van plan om Freud: The Secret Casebook te gaan schrijven, een serie waarin Freud zijn nieuwe theorieën zou gebruiken om onopgeloste zaken aan te pakke. De serie heeft echter nooit productie gehaald, met op dit moment een onbekende ontwikkelingsstatus.

Freud (2020– )
6.5
Wenen, 1886: rusteloos, high van de cocaïne en strevend naar erkenning, begint de jonge Sigmund Freud aan een zenuwslopende, hypnotische reis naar de diepte van de menselijke ziel samen met een mysterieus medium en een getraumatiseerde politieagent.

De misdaadserie Freud zal op 23 maart op Netflix te zien zijn. Dit eerste seizoen zal bestaan uit 8 afleveringen.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Netflix

Meer over:

Video on demand Series Netflix Video'sFreud (2020– )

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten