Netflix deelt spectaculaire trailer van 'La Révolution'

Netflix deelt spectaculaire trailer van 'La Révolution'
14 september 2020 om 17:13

Netflix heeft zojuist de nieuwe trailer van La Révolution (2020– ) gedeeld. In de spectaculaire eerste beelden van de serie zien we, naast een onmogelijke liefde en bloederige bijbelse symbolen, hoe een mysterieuze ziekte het geweld en de spanningen tussen het gewone volk en de bourgeoisie doet oplaaien.

Het is geen geschiedkundige documentaireserie over de Franse Revolutie, maar een fictief verhaal dat qua tijd en plaats overeenkomt met het belangrijke historische evenement. Ook de schrijnende ongelijkheid tussen het volk en de gegoede burgerij is vergelijkbaar met het Frankrijk van de 18e eeuw. Maar er is een belangrijk verschil: in La Révolution ontdekt een uitvinder een ziekte die ervoor zorgt dat de adel gewone burgers vermoord.

Kijk de trailer van de nieuwe serie hier:

De ontdekker van de ziekte, Joseph Guillotin, is arts, politicus en vrijmetselaar. Hij heeft echt bestaan en was lid van de Staten-Generaal van Lodewijk XVI. Hij is ook de man die met het ontwerp van de guillotine kwam - en die naar hemzelf vernoemde. De fictieve diagnose van het ziektebeeld vind plaats voordat de guillotine ten tonele verscheen. Of we dat apparaat ook in de serie terug gaan zien is nog maar afwachten, de trailer verklapt daar nog niks over.

La Révolution (2020– )
6.6
In een fictieve geschiedenis van de Franse Revolutie ontdekt de latere uitvinder van de guillotine een ziekte die de adel ertoe aanzet om gewone burgers te vermoorden.

La Révolution is vanaf 16 oktober te zien op Netflix.

Beeld: Still 'La Révolution' via TMDb
Tekst: Netflix

Meer over:

Video on demand Series Netflix Video'sLa Révolution (2020– )

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Bekijk alle nieuwsberichten