De 'Fast & Furious'-franchise stopt na deel 11

De 'Fast & Furious'-franchise stopt na deel 11
21 oktober 2020 om 08:38

De bekende Fast & Furious-franchise komt tot een einde. Justin Lin, die ook de derde, vierde, vijfde, zesde en negende films in de reeks regisseerde, zal nog twee films maken die samen het einde vormen van de franchise.

Lin zal dus de tiende en de elfde film op zich nemen. Hoewel het grote verhaal van Dominic Toretto (Vin Diesel) hierna stopt, wordt er nu al gewerkt aan meerdere spin-offverhalen bij Universal. Het lukte de eerste spin-off Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019) om het succes van de originele reeks te evenaren en bracht wereldwijd 759 miljoen dollar in het laatje. De best bezochte F&F-film is daarnaast Fast & Furious 7 (2015), die maar liefst 1,16 miljard dollar opbracht.

De nieuwste film in de franchise, Fast & Furious 9 (2021), zou eigenlijk al eerder dit jaar te zien zijn, maar werd wegens het coronavirus uitgesteld tot mei 2021. Hierin zijn de bekende personages uit de reeks te zien als Michelle Rodriguez, Ludacris en Tyrese Gibson. Ook maakt John Cena in deze film zijn debuut in de franchise als Jakob, de nieuwste schurk en Dom's jongere broertje.

Om elke film zo origineel mogelijk te houden werd er al veel uit de kast getrokken. In deel 9 zouden ze daarom naar de ruimte gaan, zo onthulde Ludacris. De taak om dit te overtreffen in deel 10 en 11 ligt bij Justin Lin.

Onder de fans klinkt het verdeeld. Hoewel sommigen liever nog tien films van de franchise zien, is het voor anderen wel genoeg geweest.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'F9' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films AlgemeenFast & Furious 9 (2021)

Lees ook:

Meer films

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws