'Tenet' officieel de grootste film van Christopher Nolan ooit in Nederland

'Tenet' officieel de grootste film van Christopher Nolan ooit in Nederland
23 oktober 2020 om 10:41

Studio Warner Bros. maakt bekend dat Tenet (2020) in Nederland "de grootste film van Christopher Nolan ooit" is. De ingewikkelde sciencefictionfilm heeft in ons kleine kikkerlandje maar liefst 7,1 miljoen euro opgebracht.

De nieuwe blockbuster overstijgt daarmee het succes van Nolans eerdere films in Nederland, zoals Dunkirk (2017). Tenet kwam als een van de weinige films tijdens de coronacrisis uit en heeft hiermee bioscopen geholpen bezoekers naar de zalen te trekken.

Vanaf de release op 27 augustus is Tenet nog altijd wekelijks in de bioscoop top 10 terug te vinden, wat dus inhoudt dat de film nog steeds goed bezocht wordt. Inmiddels is het niet meer de populairste film in Nederland, dat is momenteel het romantische drama After We Collided (2020).

Tenet (2020)
7.5

Tenet (2020)

sciencefiction / actie • Christopher Nolan
Met John David Washington en Robert Pattinson
In 'Tenet' keert een man terug uit de dood. Hij is onderdeel van een team dat de Derde Wereldoorlog moet voorkomen, reizend door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd.

Hoewel Tenet het in Nederland goed deed, trok de film in andere landen, zoals de VS, niet genoeg bezoekers. Dit komt deels doordat de bioscopen daar nog steeds niet allemaal open zijn. Vandaag maakte de Amerikaanse afdeling van Warner Bros. bekend dat de release van Nolans film voor hen niet bepaald een succes is geweest.

Ik kan je niet vertellen dat Tenet een 'home run' was… Ik ben blij dat we het gedaan hebben. Ik denk dat het team ongelooflijk creatief was. Ik denk dat we een paar dingen hebben geleerd over wat we kunnen doen. Ik denk dat als de theaters in het hele land open zouden zijn, als Californië en New York open zouden zijn, we wat speelruimte zouden hebben…

WarnerMedia CEO John Stankey

Het tegenvallende succes van Tenet in de VS zorgde ervoor dat Warner Bros. grote films als Dune besloot uit te stellen.

Beeld: Still 'Tenet' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Films Algemeen BioscoopTenet (2020)

Lees ook:

Meer bioscoop

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws