Oscar Isaac speelt de titelrol in Marvels nieuwe serie 'Moon Knight' voor Disney+

Oscar Isaac speelt de titelrol in Marvels nieuwe serie 'Moon Knight' voor Disney+
27 oktober 2020 om 09:05

Marvel Studios heeft in Oscar Isaac hun personage Marc Spector, beter bekend als Moon Knight, gevonden. De acteur zal de veelzijdige rol vervullen in de gelijknamige serie voor Disney+, die vanaf volgend jaar te zien zal zijn.

Moon Knight (2021) werd in 2019 al aangekondigd, en sinds dat moment hebben fans online gespeculeerd over wie het cultpersonage zou gaan spelen. Er waren geruchten dat Marvel voor deze boeiende rol een onbekende acteur zou casten, maar niks blijkt minder waar. Isaac heeft al veel grote titels achter zijn naam staan, waaronder Dune (2020), X-Men: Apocalypse (2016), de Star Wars-films, en Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018).

Het personage Moon Knight zal ook naast de nieuwe serie een grotere rol krijgen in het Marvel-universum, vertelde studiobaas Kevin Feige vorig jaar in een interview. Op welke manier is nog niet bekend, maar het klinkt veelbelovend.

Moon Knight (2021)
Marc Spector is een voormalig CIA-agent wiens leven wordt gered door de maangod Khonshu.

Moon Knight deed zijn intrede in het universum in 1975 in de comic Werewolf by Night. Marc Spector is een voormalig bokser die bijklust als huurling. Tijdens een opdracht in Egypte wordt hij verraden door zijn partner, en voor dood achtergelaten op een archeologische opgravingsplek. De Egyptische maangod Khonshu laat Spector herrijzen, en Moon Knight is geboren.

Over de jaren heeft de ongebruikelijke held verschillende identiteiten en rollen. In het oorspronkelijke verhaal heeft Moon Knight vooral te maken met bovennatuurlijke dreigingen. Maar er is ook de alter ego, 'Mr. Knight', die graag samenwerkt met de lokale overheid en criminaliteit op straatniveau aanpakt.

Een veelzijdige rol dus, waarmee Isaac alle kanten op kan. Of het plot van de nieuwe Disney+-serie gebaseerd zal zijn op een bestaande comic, of dat Marvel een heel nieuw verhaal zal neerzetten is nog niet bekend. Moon Knight verschijnt in de loop van 2021 op Disney+.

  Volg ons op Google Nieuws

Beeld: Still 'Moon Knight' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video on demand Series Disney+Moon Knight (2021)

Lees ook:

Meer

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws

Bekijk ook: Netflix Prime Video Videoland Pathé Thuis Disney+ CineMember Cinetree