'Back to the Future'-actrice Elsa Raven overleden op 91-jarige leeftijd

'Back to the Future'-actrice Elsa Raven overleden op 91-jarige leeftijd

Actrice Elsa Rabinowitz, beter bekend als Elsa Raven, is maandag overleden op 91-jarige leeftijd. Ze werd vooral bekend door haar rol als de vrouw die geld verzamelde voor de klokkentoren in Back to the Future (1985) en was ook te zien als Ida Strauss in Titanic (1997).

Raven speelde in de klassieke reeks met Michael J. Fox de vrouw die de lokale klokkentoren probeert te redden. Naast deze rollen in grote blockbusters speelde ze ook mee in tv-series. Zo was ze te zien in een aflevering van The Fresh Prince of Bel-Air (1990–1996), Seinfeld (1989–1998) en van 3rd Rock from the Sun (1996–2001).

Haar acteercarrière startte in 1970 toen ze haar eerste filmrol kreeg in The Honeymoon Killers (1969). De laatste film waar ze in meespeelde is Answers to Nothing (2011).

Alhoewel de meeste scènes van Raven als Ida Strauss in Titanic het eindproduct niet haalden, was ze duidelijk te zien in de muziekvideo van Celine Dion. In de film zien we haar kort op het bed liggen met haar fictieve partner, Isidor Straus (Lew Palter), als ze besluiten in elkaars armen samen met het schip ten onder te gaan.

Beeld: Still 'Back to the Future' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Algemeen Films CelebritiesTitanic (1997)Back to the Future (1985)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws