Regisseur Spike Lee deelt script van nooit gemaakte honkbalfilm over Jackie Robinson

Regisseur Spike Lee deelt script van nooit gemaakte honkbalfilm over Jackie Robinson
30 maart 2020 om 13:32

Regisseur Spike Lee deelt het script van zijn nooit gemaakte film over de eerste Afro-Amerikaanse honkballer in de Major League Baseball, Jackie Robinson. Spike Lee wilde de film in 1996 samen met acteur Denzel Washington gaan maken, maar kwam er helaas nooit aan toe.

Fans van Spike Lee kregen een onverwacht cadeautje dat via zijn persoonlijke Instagram-pagina werd gepresenteerd in de vorm van een script voor zijn nooit gemaakte biopic over Jackie Robinson. Het script kun je hier bekijken.

In de post beschrijft Lee het project als "A Great American Story" waar iedereen, of je nu een fan bent van honkbal of niet, van kan genieten. Hij meldde:

Ik hoop dat iedereen die dit ziet, veilig thuiszit. Ik heb nu al veel tijd gehad om na te denken. Onder meer over projecten die ik nooit heb kunnen afmaken. Ik heb ooit een script geschreven voor een film over Jackie Robinson. Denzel moest hem spelen, maar hij vond zichzelf te oud voor de rol. Ik wil dit script nu met jullie delen.

Spike Lee is een veelgeprezen schrijver en regisseur en is de creatieve geest achter enkele van de meest bekritiseerde en cultureel belangrijke films van de afgelopen decennia. Hij ontving zijn eerste Oscar in 2019 voor zijn werk omtrent het script van BlacKkKlansman (2018), maar velen stellen dat zijn vroegere films zoals Do the Right Thing (1989) en Malcolm X (1992) meer erkenning verdienden tijdens de Oscars in de jaren waarin ze werden uitgebracht.

Jackie Robinson ging in 1947 spelen voor de Brooklyn Dodgers, die daarmee een einde maakte aan de segregatie in de Major League Baseball. Robinson was de eerste Afro-Amerikaanse speler die sinds de oprichting van de competitie in 1869 in de MLB uit mocht komen.

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Films Celebrities

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten