Olivia Cooke, Emma D'Arcy en Matt Smith gecast voor 'Game of Thrones'-prequel 'House of the Dragon'

Olivia Cooke, Emma D'Arcy en Matt Smith gecast voor 'Game of Thrones'-prequel 'House of the Dragon'
12 december 2020 om 12:33

House of the Dragon (2022), de prequel van Game of Thrones (2011–2019), begint vorm te krijgen. Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Clare Kilner en Geeta V. Patel zijn gecast. Greg Yaitines is aangetrokken als regisseur en zal mede-uitvoerend producent zijn. Eerder werd al bekend dat Paddy Considine Viserys Targaryen belichaamt.

Cooke, recent te zien in Sound of Metal (2019), zal Alicent Hightower spelen. Zij wordt door HBO omschreven als "de dochter van Otto Hightower, de rechterhand van de koning en de meest bevallige vrouw van de Zeven Koninkrijken. Ze is opgegroeid in de Red Keep, dichtbij de koning en zijn vertrouwenspersonen; ze heeft zowel een koninklijke elegantie als een scherp politiek besef."

D'Arcy, bekend van Amazons Truth Seekers (2020), vertolkt Prinses Rhaenyra Targaryen, beschreven als "de eerstgeborene van de koning, een volbloed Valeryan en een drakenrijdster. Velen zouden zeggen dat Rhaenyra geboren was met alles… maar ze was niet geboren als man."

Smith, bekend van Doctor Who (2005– ) en The Crown (2016– ), is prins Daemon Targaryen. Daemon is de "jongere broer van King Viserys en erfgenaam van de troon. Als onverschrokken strijder en drakenrijder bezit Daemon het ware bloed van de draak. Maar het is gezegd dat wanneer een Targaryen geboren is, de goden een muntje opgooien."

House of the Dragon zal tien afleveringen tellen. Wanneer de serie verschijnt is nog niet bekend.

House of the Dragon (2022)

House of the Dragon (2022)

fantasy • Ryan J. Condal en George R.R. Martin
'Game of Thrones'-prequel. Het verhaal van House Targaryen, 300 jaar vóór de gebeurtenissin in 'Game of Thrones'.
Beeld: Still 'Thoroughbreds' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Series AlgemeenHouse of the Dragon (2022)

Lees ook:

Meer series

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws