Boba Fett-acteur Jeremy Bulloch overleden op 75-jarige leeftijd

Boba Fett-acteur Jeremy Bulloch overleden op 75-jarige leeftijd

Jeremy Bulloch, de acteur die de originele Boba Fett speelde in Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980), is afgelopen dinsdag overleden. De acteur is 75 jaar geworden.

Het nieuws kwam naar buiten via de Facebookpagina van Bulloch en door Daniel Logan, de jonge acteur die in de voetsporen trad van Bulloch toen hij de rol van Boba Fatt op zich nam in Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002). "May the Force be with you always," schrijft Logan bij een foto van hem met Bulloch.

Ook Luke Skywalker-acteur Mark Hamill eert de acteur op zijn sociale media. Hij is dankbaar dat hij hem heeft leren kennen en met hem heeft mogen samenwerken, zo schrijft hij: "Ik zal hem enorm missen".

Hoewel Bulloch in het pak van Boba Fett te zien is in The Empire Strikes Back en Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983), werd zijn stem in de film ingesproken door Jason Wingreen. Bulloch keerde in 2005 terug in het Star Wars-universum als Captain Colton in Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005).

Bulloch begon al met acteren toen hij 12 jaar was, en heeft in meerdere grote franchises mee mogen spelen. Zo had hij een kleine rol in de James Bond-films For Your Eyes Only (1981), Octopussy (1983) en The Spy Who Loved Me (1977).

Beeld: Still 'Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi' via TMDb
Tekst: Bron

Reacties   Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Celebrities FilmsStar Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980)

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws