2021 wordt een muzikaal jaar - naar deze vijf muziekdocumentaires kijken we uit

2021 wordt een muzikaal jaar - naar deze vijf muziekdocumentaires kijken we uit

2021 belooft een muzikaal jaar te worden. Althans, in de filmwereld. Er verschijnen komend jaar talloze muziekdocumentaires, van The Beatles tot Billie Eilish, en van harde techno tot Nina Simone. Wij lichten er alvast een paar uit:

7.7
Een intieme kijk op de reis van de singer-songwriter door het leven op de weg, op het podium en thuis, terwijl ze haar debuutalbum maakte.

Op de eerste muziekfilm hoeven we niet lang te wachten: Billie Eilish: The World’s a Little Blurry (2021) verschijnt al in februari. In de documentaire duiken we in het leven van wereldster Billie Eilish, die op haar 16ste doorbrak en sindsdien geldt als een van de grootste hedendaagse muzikanten. En niet alleen haar liedjes vallen in de smaak, haar fans zijn ook dol op haar onverschillige houding en atypische stijl. De documentaire over het leven achter de schermen van een tieneridool is geregisseerd door R.J. Cutler en verschijnt op AppleTV+.

9.0
'The Beatles: Get Back' is een driedelige documentairereeks die de kijker mee terugvoert in de tijd naar de intieme opnamesessies van de band tijdens een cruciaal moment in de muziekgeschiedenis.

The Beatles behoeven uiteraard geen introductie, maar niemand minder dan regisseur Peter Jackson krijgt het toch voor elkaar om een nieuwe kant van de band te laten zien in Get Back. Hij had toegang tot ruim 50 uur aan niet eerder vertoond beeldmateriaal van de band en maakte de film in samenwerking met Paul McCartney en Ringo Starr, en met Yoko Ono en Olivia Harrison, de weduwen van de inmiddels overleden bandleden John Lennon en George Harrison. Het wordt een vrolijke, luchtige film, aldus Jackson. The Beatles: Get Back (2021) is vanaf donderdag 26 augustus 2021 in de bioscoop te zien.

Een documentaire over de manier waarop de techno uit Detroit de wereld van dance voorgoed veranderde.

God Said Give 'Em Drum Machines (2021) gaat over hoe een groep dj's eind jaren '70 lekker expermenteerde met muziek, en op een gegeven moment besloot disco sounds te combineren met nieuwe technologie. Techno was geboren, en grote artiesten zoals Underworld en The Prodigy lieten zich inspireren door de vernieuwende geluiden. Deze oorsprong is nog altijd belangrijk voor de EDM-scene. In de documentaire gaat regisseur Kristian R. Hill terug naar Detroit, om het verhaal achter techno met de wereld te delen.

8.0
Een documentaire over het legendarisch Harlem Cultural Festival in 1969, een viering van de Afro-Amerikaanse cultuur en muziek in de Verenigde Staten.

Summer of Soul (2021), of Summer Of Soul (…Or, When The Revolution Could Not Be Televised), gaat eind januari in première op het Sundance Film Festival. De film bevat niet eerder vertoonde beelden van het Harlem Cultural Festival in New York in 1969. Het festival vond (inderdaad) in dezelfde zomer plaats als het net zo legendarische Woodstock en trok meer dan 300.000 bezoekers. Het was een viering van de Afro-Amerikaanse cultuur, van eenheid en black pride. De film is geproduceerd door Ahmir "Questlove" Thompson, de frontman en drummer van band The Roots

2021 wordt een muzikaal jaar - naar deze vijf muziekdocumentaires kijken we uit
6.4
Een korte documentaireserie over Tekashi 6ix9ine. 6is9nine werd geboren als Daniel Hernandez en is inmiddels een van de meest fascinerende én controversiële figuren in de huidige hiphop-wereld.

Supervillain: The Making of Tekashi 6ix9ine (2021) is een korte documentaireserie over rapper Tekashi 6ix9ine. 6ix9nine werd geboren als Daniel Hernandez en is inmiddels een van de meest fascinerende én controversiële figuren in de huidige hiphopwereld. Ruzies met andere beroemdheden, contact met criminelen en juridische problemen zijn hem niet vreemd, en hij werd ook beschuldigd van seksueel misbruik van een kind, afpersing en drugsbezit. Tegelijkertijd is hij een enorme publieksfavoriet - maar wie is Tekashi eigenlijk?

Beeld: Still 'Billie Eilish: The World's a Little Blurry' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

FilmsBillie Eilish: The World’s a Little Blurry (2021)God Said Give 'Em Drum Machines (2021)Summer of Soul (2021)Supervillain: The Making of Tekashi 6ix9ine (2021)The Beatles: Get Back (2021)

Meer films

Meer films

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws