Netflix kondigt muzikale animatiefilm 'The Witch Boy' aan

Netflix kondigt muzikale animatiefilm 'The Witch Boy' aan
28 januari 2021 om 14:50

Netflix is begonnen aan de productie van The Witch Boy, een gloednieuwe animatiemusical gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Molly Knox Ostertag. Oscargenomineerde filmmaker Minkyu Lee is aangesteld als regisseur.

The Witch Boy speelt zich af in een magische wereld waar meisjes worden geboren om heksen te zijn en jongens opgroeien tot gedaanteverwisselaars. Het verhaal volgt Aster, die ontdekt dat hij opkomende heksenkrachten heeft.

Regisseur Lee, die eerder de korte animatiefilm Adam and Dog maakte en de animatie verzorgde van Dear Basketball (2017) en The Princess and the Frog (2009), vertelt in een verklaring hoe het altijd al een droom van hem is geweest om dit soort film te maken.

Het is een levenslange droom van me geweest om een animatiefilm te maken die het medium vooruit stuwt, zowel qua inhoud als vorm. Mijn hoop is dat deze film, door het vieren van queerness en 'otherness,' zal komen tot het publiek over de hele wereld als iets echt bijzonders.

De muziek van de Netflix-film wordt geproduceerd door de Amerikaanse band Haim, bestaande uit de zussen Este, Danielle en Alana Haim. Wie de stemmen inspreken voor de Netflix-film en wanneer de stemopnames starten, is nog niet bekend. Tevens is het nog onduidelijk wanneer de streamingdienst The Witch Boy hoopt uit te brengen.

Beeld: Still 'The Witch Boy' via TMDb

Meer over:

Films Video on demand Netflix

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws