'Black Panther'-regisseur Ryan Coogler heeft een 5-jarige deal met Disney en maakt Wakanda-serie voor Disney+

'Black Panther'-regisseur Ryan Coogler heeft een 5-jarige deal met Disney en maakt Wakanda-serie voor Disney+
2 februari 2021 om 09:03

Disney heeft besloten hun relatie met regisseur Ryan Coogler voort te zetten en hem een 5-jarige televisiedeal gegeven. Daarvoor zal hij na Black Panther (2018) en Black Panther: Wakanda Forever (2022) aan de slag gaan met een serie over het koninkrijk van Wakanda.

Coogler debuteerde met Fruitvale Station (2013) en volgde daarna met Creed (2015). In beide films is Michael B. Jordan te zien en voor de tweede film moest hij Sylvester Stallone overtuigen om de Rocky-franchise te kunnen voortzetten. Ook Creed is ondertussen een franchise geworden en met Black Panther wist Coogler vervolgens wereldwijd 1,3 miljard dollar binnen te halen. Daarnaast was het de eerste superheldenfilm die een Oscarnominatie kreeg voor Beste Film. Coogler, die het multimediabedrijf Proximity oprichtte, is enthousiast over de deal die op zijn succes volgt:

Het is een eer om samen te werken met The Walt Disney Company. Met hen samenwerken voor Black Panther was als een droom die uitkwam. Als grote televisiekijkers, hadden we niet blijer kunnen zijn […] We kijken uit naar het leren, groeien en het opbouwen van een relatie met publiek over de hele wereld op de platformen van Disney.

Ook de voorzitter van Disney, Bob Igor, had mooie woorden voor de deal over:

Met Black Panther heeft Ryan een baanbrekend verhaal en iconische karakters tot leven gebracht op een betekenisvolle en memorabele manier, waardoor hij een cultureel keerpunt neerzette. We zijn enthousiast om onze relatie te versterken en we kijken ernaar uit meer geweldige verhalen te vertellen met Ryan en zijn team.

Als eerste gaat Coogler verder met Black Panther 2. Vanwege het overlijden van hoofdrolspeler Chadwick Boseman, is het script ondertussen herschreven, en het is al duidelijk dat Boseman niet vervangen wordt. Over het specifieke plot zijn nog geen dingen bekend. De film moet 6 juli 2022 uitkomen.

Beeld: Still 'Black Panther' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series Disney+Black Panther: Wakanda Forever (2022)

Lees ook:

Meer Disney+

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws