Halina Reijn maakte met smartphone complete film 'For the Birds' over haar leven tijdens de coronacrisis

Halina Reijn maakte met smartphone complete film 'For the Birds' over haar leven tijdens de coronacrisis
28 februari 2021 om 12:13

Halina Reijn heeft een complete korte film gemaakt met haar smartphone over haar leven als creatieveling tijdens de coronacrisis. De actrice en regisseur maakte For The Birds in samenwerking met het merk Xiaomi, en vertoonde de film afgelopen vrijdag voor het eerst in Eye.

In For The Birds speelt Reijn zelf de hoofdrol, en zien we hoe de lockdown haar dagelijks leven beïnvloedt. De film beslaat een dag uit haar leven, vertelde ze, zonder al te veel opsmuk:

De film is een 'slice of life' en gaat over het loslaten van enkel uitvoerend bezig zijn en het omarmen van het 'makerschap', maar dan met een cinematografische twist. Ik wilde laten zien hoe de magie van film wordt weerspiegeld in het dagelijks leven en in creativiteit.

Reijn regisseerde de film ook zelf, want sinds een tijd is ze naast acteur ook werkzaam als regisseur. Dat doet ze met haar eigen productiebedrijf Man Up, dat ze samen met Carice van Houten heeft opgericht. De twee maakten samen de film Instinct (2019) en dramaserie Red Light (2020). En nu dus het kersverse For The Birds.

Met de Mi 11 hebben we een korte film gemaakt als een dag uit mijn leven: filmend, acterend, schrijvend, schilderend en regisserend. Daardoor is de film een weerspiegeling geworden van Movie Magic in het dagelijks leven en in creativiteit – een rauwe, nuchtere korte film die de situatie laat zien zoals die nu is voor veel mensen. We moeten allemaal vanuit ons huis werken en leven en proberen er daarbinnen weer iets te maken.

Halina Reijn

For The Birds ging afgelopen vrijdag 25 februari in première in het Eye Filmmuseum. De filmvertoning was via een livestream te volgen. Of de film ook nog ergens anders vertoond zal worden is nog niet bekend.

For The Birds (2021)

For The Birds (2021)

korte film • Halina Reijn
Met Halina Reijn
In 'For The Birds' speelt Reijn zelf de hoofdrol, en zien we hoe de lockdown haar dagelijks leven beïnvloedt.
Beeld: Instagram Halina Reijn @halinareijn
Tekst: Bron

Meer over:

BioscoopInstinct (2019)For The Birds (2021)Red Light (2020)

Lees ook:

Meer bioscoop

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws