Vanavond op tv: waargebeurd oorlogsdrama 'Nebel im August'

Vanavond op tv: waargebeurd oorlogsdrama 'Nebel im August'
5 maart 2021 om 06:44

Naast ons overzicht van films op tv lichten we regelmatig de beste film op tv voor je uit, zodat het kiezen van een film nog makkelijker wordt. Vanavond is onze tv-filmtip het waargebeurde oorlogsdrama Nebel im August (2016).

Let op: Nebel im August was 5 maart op televisie te zien. De film terugkijken via je mediabox kan natuurlijk altijd.

De 13-jarige halfwees Ernst Lossa wordt in een psychiatrisch ziekenhuis geplaatst en voelt al snel dat hier iets niet helemaal klopt. Hij ontdekt dat de nazi's hier bezig zijn met een bizar euthanasieprogramma. Hij is zich bewust ervan wat er gebeurt, raakt gehecht aan vrienden, en probeert vervolgens het programma te saboteren.

Nebel im August is geregisseerd door Kai Wessel, de man die eerder ook de films Hat er Arbeit? (2000) en Es war einer von uns (2010) maakte. Het oorlogsdrama Nebel im August is een verfilming van het gelijknamige waargebeurde boek van Robert Domes. Hij deed onderzoek naar de dood van een Romaanse puber en legde zo het euthanasieprogramma van de nazi's bloot.

Bekijk hier de trailer van Nebel im August:

Nebel im August is vanavond om 21:20 uur te zien op Canvas. Heb je de film al gezien? Bekijk dan het overzicht van alle films op tv. Op deze pagina vind je alle tv-filmtips voor deze week.

Nebel im August (2016)
7.3

Nebel im August (2016)

drama • Kai Wessel
Met Sebastian Koch en Fritzi Haberlandt
'Nebel im August' speelt zich af in Zuid-Duitsland, 1940. De 13-jarige halfwees Ernst Lossa wordt als onopvoedbaar beschouwd.
Beeld: Still 'Nebel im August' via TMDb

Meer over:

Televisie FilmsNebel im August (2016)

Lees ook:

Meer televisie

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws