Sam wordt een levend kunstwerk nadat hij vlucht voor de oorlog in de trailer van 'The Man Who Sold His Skin'

Sam wordt een levend kunstwerk nadat hij vlucht voor de oorlog in de trailer van 'The Man Who Sold His Skin'
4 maart 2021 om 17:31

Zijn eigen lichaam is een levend kunstwerk geworden dat in een museum wordt tentoongesteld. Sam, een Syrische vluchteling, zal zich snel realiseren dat hij meer dan alleen zijn huid heeft verkocht. De indrukwekkende trailer van The Man Who Sold His Skin (2020) is nu te zien.

De film is geïnspireerd op de Belgische kunstenaar Wim Delvoye en zijn levende kunstwerk 'Tim'. The Man Who Sold His Skin vertelt het verhaal van Sam Ali, een Syrische man die naar Libanon vluchtte om aan de Syrische oorlog te ontsnappen. Ondertussen dwingt de familie van zijn vrouw haar om met een rijkere man te trouwen en met hem naar Brussel te verhuizen.

Sam moet wanhopig op zoek naar geld om naar Europa te kunnen reizen en haar te redden. Hij accepteert een deal om zijn rug te laten tatoeëren door een van de meest controversiële hedendaagse kunstenaars.

Bekijk hier de trailer van The Man Who Sold His Skin:

De dramafilm is geschreven en geregisseerd door de Tunesische regisseuse Kaouther Ben Hania. Hoofdrolspeler Yahya Mahayni won vorig jaar op het Venice Film Festival de prijs voor beste acteur en de film won op het filmfestival in Finland de prijs voor het beste script.

The Man Who Sold His Skin zal naar alle waarschijnlijkheid in de bioscoop uitkomen. Een releasedatum wordt later aangekondigd. De aankomende oorlogsfilm The Auschwitz Report (2020), dit keer echter over de Tweede Wereldoorlog, heeft wel al een releasedatum toegewezen gekregen; deze is vanaf 22 april in de bioscoop te zien.

The Man Who Sold His Skin (2020)
7.2

The Man Who Sold His Skin (2020)

drama • Kaouther Ben Hania
Met Dea Liane en Koen De Bouw
Sam Ali wordt van zijn grote liefde gescheiden en ontvlucht Syrië. Hij ontmoet de beroemde en provocerende kunstenaar Jeffrey Godefroi, die van ongebruikelijke objecten waardevolle kunst maakt.
Beeld: Still 'The Man Who Sold His Skin' via TMDb
Tekst: Bron

Meer over:

Video's Films BioscoopThe Man Who Sold His Skin (2020)

Lees ook:

Meer video's

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws