Billie Eilish wint een Grammy voor haar nummer in 'No Time to Die'

Billie Eilish wint een Grammy voor haar nummer in 'No Time to Die'

Billie Eilish wint zondagnacht tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Grammy's de prijs voor 'beste nummer geschreven voor visuele media' voor haar themanummer in James Bond-film No Time to Die (2021).

Het is zeldzaam dat deze prijs wordt uitgereikt aan een nummer dat in een film zit die nog niet is uitgekomen. No Time to Die is meerdere keren uitgesteld wegens de pandemie en zal pas 30 september in de bioscoop verschijnen. Toch konden de Grammy's niet om het nummer van Eilish heen.

Haar gelijknamige nummer kwam vorig jaar in februari uit, nog voor bekend werd dat de 25ste James Bond-film werd uitgesteld. Eilish is met het nummer de jongste artiest ooit die een nummer schreef en zong voor een film in de spionnenfranchise.

Beluister en bekijk hier het prijswinnende nummer van Eilish:

Eilish trad zelf ook op tijdens de Grammy-avond en nam de prijs in ontvangst samen met haar broer Finneas O'Connell, die meeschreef aan het nummer. Eilish versloeg Taylor Swift voor haar nummer in Cats (2019), Cynthia Erivo voor haar nummer in Harriet (2019), Brandi Carlile voor haar nummer in Onward (2020) en de makers van het nummer 'Into the Unknown' in Frozen 2 (2019).

No Time to Die (2021)
7.4
In 'No Time to Die' heeft James Bond zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica.

Daarnaast won de film Joker (2019) de prijs voor beste sountrack en Jojo Rabbit (2019) de prijs voor beste compilatie-soundtrack. Regisseur Taika Waititi grapt op Instagram dat hij nu, dankzij de prijs, een toneelstuk gaat schrijven.

Beeld: Still 'Billie Eilish: The World's a Little Blurry' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Films Algemeen CelebritiesNo Time to Die (2021)

Lees ook:

Meer celebrities

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws