Amazon Prime Video deelt de trailer van miniserie 'The Underground Railroad' van Oscarwinnaar Barry Jenkins

Amazon Prime Video deelt de trailer van miniserie 'The Underground Railroad' van Oscarwinnaar Barry Jenkins
16 april 2021 om 10:10

Oscarwinnaar Barry Jenkins brengt binnenkort zijn nieuwe miniserie The Underground Railroad uit op Amazon Prime Video. De streamingdienst deelt alvast een eerste veelbelovende trailer.

In The Underground Railroad is Cora Randall (Thuso Mbedu) wanhopig op zoek naar vrijheid tijdens het Antebellum South. Ze ontvlucht een plantage in Georgia om achter het gerucht aan te gaan over de Underground Railroad, een spoorlijn vol ingenieurs en conducteurs en een geheim netwerk van sporen en tunnels onder de zuidelijke grond.

Maar de reis van Cora is niet zonder gevaren. Ze wordt namelijk achtervolgd door Ridgeway (Joel Edgerton), een premiejager die haar moet terugbrengen naar de plantage. Hij wil haar vooral graag te pakken krijgen omdat haar moeder, Mabel, de enige is die ooit aan hem ontsnapte.

Bekijk hier de trailer van The Underground Railroad:

De miniserie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Colson Whitehead, die een Pulitzerprijs voor Literatuur won met zijn verhaal. Jenkins is showrunner en regisseerde tevens alle tien de afleveringen. Hij schreef en regisseerde eerder If Beale Street Could Talk (2018) en Moonlight (2016).

The Underground Railroad is vanaf 14 mei te zien op Amazon Prime Video. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series die binnenkort op de streamingdienst verschijnen, kun je hier terecht.

The Underground Railroad

The Underground Railroad

drama / historisch
Met Thuso Mbedu en Chase W. Dillon
Een jonge vrouw genaamd Cora doet een verbazingwekkende ontdekking tijdens haar poging om zich te bevrijden van de slavernij in het diepe zuiden.
Beeld: Still 'The Underground Railroad' via Amazon Prime Video
Tekst: Amazon Prime Video

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series Video's Amazon Prime VideoThe Underground Railroad

Lees ook:

Meer Amazon Prime Video

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws