Netflix wint 7 Oscars en verslaat daarmee alle studio's

Netflix wint 7 Oscars en verslaat daarmee alle studio's

Netflix verzilvert tijdens de 93e editie van de Oscars maar liefst zeven nominaties en haalt daarmee dit jaar de meeste gouden beeldjes binnen van alle studio's. De streamingdienst maakte met 36 nominaties dan ook het meeste kans. Bekijk hier een overzicht van alle Oscarwinnaars.

David Finchers Mank (2020) won twee Oscars, die voor beste cinematografie en beste productie-ontwerp. Ook de muzikale dramafilm Ma Rainey's Black Bottom (2020) mocht twee Oscars ontvangen, namelijk die voor beste make-up en haar en voor beste kostuums. Er was ook een kans dat Chadwick Boseman een Oscar zou winnen voor zijn rol in Ma Rainey's Black Bottom, wat de laatste film is waar de overleden acteur in is te zien, maar Anthony Hopkins versloeg hem met zijn optreden in The Father (2020).

Mia Neal en Jamika Wilson, onderdeel van het make-up-team van Ma Rainey's Black Bottom, zijn de eerste zwarte vrouwen die in deze categorie een Oscar winnen. Variety sprak ze na de uitreiking.

Daarnaast won de Netflix-docu My Octopus Teacher (2020) de Oscar voor beste documentaire en won Two Distant Strangers (2020) de prijs voor beste live-action korte film. Ook in de categorie beste geanimeerde korte film liep Netflix weg met de winst dankzij If Anything Happens I Love You (2020).

Na Netflix bereikt Disney dit jaar de tweede plaats met vijf Oscars. Warner Bros. won er drie, onder andere voor de beste visuele effecten in Tenet (2020), en Amazon Studios won er twee voor Sound of Metal (2019).

Beeld: Still 'Ma Rainey's Black Bottom' via David Lee / Netflix
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Films Algemeen Video on demand NetflixMy Octopus Teacher (2020)Ma Rainey's Black Bottom (2020)Mank (2020)If Anything Happens I Love You (2020)Two Distant Strangers (2020)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws