Oscarwinnaar 'Druk' krijgt een Engelstalige remake

Oscarwinnaar 'Druk' krijgt een Engelstalige remake
27 april 2021 om 15:45

De Deense dramedy Druk (2020) won afgelopen zondag de prijs voor beste internationale film bij de Oscars. Daardoor worden ook direct de rechten van een Engelstalige remake interessant en die zijn dan ook aangekocht door Endeavor Content, Leonardo DiCaprio's Appian Way en Makeready. Het gerucht gaat dat DiCaprio de hoofdrol op zich zou kunnen nemen.

Druk gaat over een docent op de middelbare school, gespeeld door Mads Mikkelsen, die voorstelt om uit te proberen of het positieve effecten heeft om altijd een bepaald percentage alcohol in je bloed te hebben. Samen met vrienden gaat hij de uitdaging aan en uiteraard gaat dat niet allemaal van een leien dakje.

Regisseur en medescriptschrijver Thomas Vinterberg zal bij de Engelstalige remake uitvoerend producent zijn. Voordat de film een Oscar won maakte hij al furore op filmfestivals in Toronto en San Sebasian en kreeg hij het Cannes 2020 label toegekend.

De film moet nog in de Nederlandse bioscopen verschijnen. Vanwege de coronapandemie is de releasedatum al enkele keren uitgesteld, op dit moment is de planning dat Druk vanaf 25 november te zien is.

Druk (2020)
7.8

Druk (2020)

drama / komedie • Thomas Vinterberg
Met Mads Mikkelsen en Maria Bonnevie
Er is een theorie dat we geboren zouden moeten worden met een percentage alcohol in ons bloed. Die kleine intoxicatie opent de geest voor de wereld om ons heen, vermindert de problemen en verhoogt de creativiteit.
Beeld: Still 'Druk' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

FilmsDruk (2020)

Lees ook:

Meer films

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws