'WandaVision' grote winnaar tijdens de MTV Movie & TV Awards

'WandaVision' grote winnaar tijdens de MTV Movie & TV Awards
17 mei 2021 om 15:37

Marvel-serie WandaVision (2020–2021) is de grote winnaar van de avond tijdens de jaarlijkse MTV Movie & TV Awards. De serie van Disney+ wint maar liefst vier prijzen, waaronder die voor beste serie.

Naast de hoofdprijs voor beste serie valt ook hoofdrolspeelster Elizabeth Olsen in de prijzen voor het beste optreden in een tv-serie én gaat ze naar huis met de prijs voor beste gevecht, die ze samen met Kathryn Hahn wint voor hun gevecht in WandaVision. "We hadden het niet kunnen doen zonder jullie mooie, mooie ongelooflijke vrouwen," aldus Hahn over stuntcoördinatoren C.C. Ice, Jenny White en Whitney Coleman. Hahn won daarnaast ook de prijs voor beste slechterik.

Naast WandaVision liepen Disney+ en Marvel ook weg met twee prijzen voor The Falcon and the Winter Soldier (2021). Anthony Mackie, de acteur die Falcon speelt, won de prijs voor beste held en beste duo samen met hoofdrolspeler Sebastian Stan.

De Netflix-film To All the Boys: Always and Forever (2021) werd tijdens de MTV Movie & TV Awards bekroond als de beste film. De overleden acteur Chadwick Boseman won daarnaast de prijs voor het beste optreden in een film voor zijn rol in Ma Rainey's Black Bottom (2020).

De MTV Movie & TV Awards werden dit jaar gehouden in het Palladium in Los Angeles, met Leslie Jones als presentatrice. Publiek mocht aanwezig zijn, zelfs zonder mondkapje, maar met een coronatest vooraf. De complete lijst van winnaars vind je hier.

WandaVision (2020–2021)
8.1

WandaVision (2020–2021)

actie / avontuur • Jacqueline Schaeffer
Met Paul Bettany en Kat Dennings
Zich afspelend in de jaren 50, volgen we het verhaal van Wanda Maximoff en Vision, twee krachtige superhelden die nu eindelijk hun ideale leventje lijken te leven in een Amerikaanse buitenwijk.
Beeld: Still 'WandaVision' via Disney+ / Marvel Studios
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Algemeen Series Video on demand Disney+WandaVision (2020–2021)

Lees ook:

Meer Disney+

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws