Boek over het leven van Koningin Máxima wordt omgetoverd tot een serie

Boek over het leven van Koningin Máxima wordt omgetoverd tot een serie

Soof 3-regisseur Anne de Clercq mag voor Millstreet Films en uitgeverij De Bezige Bij aan de slag met de regie van een gloednieuwe serie, gebaseerd op het boek Máxima Zorreguieta. Moederland van Marcia Luyten.

Het boek duikt in het leven van Koningin Máxima en laat zien hoe ze is gevormd door haar geboorteland Argentinië en hoe ze van Buenos Aires de overstap maakte naar Wall Street en de jetset van Manhattan. Het boek is het eerste deel van een tweedelig biografisch portret. Schrijfster Luyten is blij dat Anne de Clerq, die onlangs haar docu Snelle: Zonder jas naar buiten (2021) uitbracht op Netflix, de verfilming op zich neemt.

Ik ben erg gecharmeerd van de insteek van de producente. Zij onderzoekt de complexiteit van vrouwelijke karakters en juist dat maakt Máxima interessant: zij heeft een complexe, veelzijdige persoonlijkheid maar is voor zichzelf geen moeilijk persoon. Dat ze over zo veel verschillende registers beschikt, is de sleutel tot een verklaring voor haar succes.

De Clercq maakt het goede nieuws vandaag zelf bekend op Instagram. Over het project schrijft de regisseur het volgende:

Wat me aanspreekt in het boek is dat het begint bij Máxima's Argentijnse jaren gevolgd door haar tijd in New York, met zoveel mooie, kleine alledaagse details, die haar menselijk maken, maar ook een gelaagd personage laten zien. Een vrouw die van U2 houdt, die soms chaotisch is, die uitblinkt in kogelstoten, maar die ook ambitieus is en keihard werkt.

Koningin Máxima werd afgelopen maandag 50 jaar en gaf ter gelegenheid een interview aan Matthijs van Nieuwkerk. Het interview is terug te bekijken via NPO Start. Het is nog niet bekend wanneer de serie over de Koningin te zien zal zijn.

Beeld: pixabay.com
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Series Celebrities

Meer celebrities

Meer celebrities

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws