Gerestaureerde Charlie Chaplin-collectie vanaf oktober in de bioscoop te zien

Gerestaureerde Charlie Chaplin-collectie vanaf oktober in de bioscoop te zien
15 juli 2021 om 15:58

De films met Charlie Chaplin zijn al bijna honderd jaar oud, maar de thematiek en humor is tijdloos. Chaplin heeft veel betekent voor de wereld van film, en binnenkort is het mogelijk om een aantal van de films van de legendarische komiek en filmmaker in de bioscoop te zien.

Filmdistributeur Piece of Magic brengt in samenwerking met het Franse filmbedrijf Mk2 een collectie van volledig gerestaureerde en gedigitaliseerde films met Chaplin terug naar het witte doek. Vanaf oktober is het zover: onderstaande films zullen overal in Nederland in de bioscoop te zien zijn.

Dit mooie filmevenement trapt op 2 oktober af in Pathé Tuschinski in Amsterdam met The Kid (1921), die dan precies 100 jaar oud is. De weken daarna zullen ook de andere Chaplin-films daar en in andere bioscopen vertoond worden. Op de pagina's van de films, waar je komt door hierboven op de titel te klikken, kun je vinden vanaf wanneer ze draaien.

Beeld: Still 'The Kid' via TMDb
Tekst: Piece of Magic Entertainment

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Bioscoop FilmsThe Gold Rush (1925)The Great Dictator (1940)Modern Times (1936)Limelight (1952)The Kid (1921)Monsieur Verdoux (1947)A King in New York (1957)City Lights (1931)The Circus (1928)

Lees ook:

Meer bioscoop

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws