Aangrijpende trailer van Sundance-winnaar 'Flee' nu te bekijken, releasedatum bekend

Aangrijpende trailer van Sundance-winnaar 'Flee' nu te bekijken, releasedatum bekend
20 juli 2021 om 18:20

Flee (2021) van regisseur Jonas Poher Rasmussen won afgelopen februari de Sundance Grand Jury Prize en wordt beschouwd als favoriet voor de Oscars. De film is een documentaire waarin het verhaal grotendeels wordt verteld door middel van animaties, en de trailer is nu te zien.

Amin vluchte als kind weg uit Afghanistan en kwam als minderjarige vluchteling in Denemarken terecht. Inmiddels is hij 36 en staat hij op het punt om te gaan trouwen met zijn vriend Kasper, met wie hij al een tijd een relatie heeft. Maar er zit iets in de weg. Amin verbergt al meer dan twintig jaar een geheim, en dat geheim dreigt nu zijn leven in Denemarken te ruïneren. Dit dwingt hem om voor het eerst in zijn eigen verleden te duiken en zijn verhaal te delen met een goede vriend. Het resultaat is deze animatiefilm.

Kijk de indringende trailer van Flee hier:

Het buitengewone verhaal van Amin is tot film gemaakt en geregisseerd door Jonas Poher Rasmussen. Flee werd geproduceerd door Riz Ahmed, Nikolaj Coster-Waldau, Monica Hellström en Signe Byrge Sørensen. Naast de lovende kritieken die de film op Sundance ontving, won Flee ook nog de prijs voor Beste Film op het Annecy International Animation Film Festival.

Flee (2021)
8.2
Geanimeerde documentaire die het buitengewone waargebeurde verhaal vertelt van Amin. Hij vluchtte uit Afghanistan en kwam als alleenstaande minderjarige vluchteling in Denemarken terecht.

Flee is vanaf donderdag 27 januari 2022 in de bioscoop te zien.

Beeld: Still 'Flee' via TMDb
Tekst: Bron

  Volg ons op Google Nieuws

Deel dit artikel

Meer over:

Video's Films BioscoopFlee (2021)

Lees ook:

Meer video's

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws