Gerucht: Netflix-film 'Blonde' over Marilyn Monroe afgekeurd door de streamingdienst

Gerucht: Netflix-film 'Blonde' over Marilyn Monroe afgekeurd door de streamingdienst

De Netflix-film Blonde (2022) met Ana de Armas als de ster der sterren Marilyn Monroe, zou in 2021 verschijnen. De film zou al een tijdje klaarliggen, maar toen onlangs bekend werd dat Blonde niet in première gaat op het filmfestival van Venetië, was de verbazing groot. De reden werd destijds niet bekendgemaakt. Inmiddels is het duidelijk dat Netflix niet blij is met het eindresultaat. Ze zouden geschokt zijn door de seksueel expliciete aard van de productie.

Netflix had hoge verwachtingen voor de film Blonde, geregisseerd door Andrew Dominik. Er werd zelfs al over Oscarnominaties gesproken, maar nu zouden de regisseur en de streamingdienst in onmin met elkaar zijn over het eindresultaat. Naast te seksueel zou de film ook niet commercieel genoeg zijn, dit is niet de film waarmee Netflix prijzen naar binnen gaat halen, vrezen ze. Daarom vraagt de streamingdienst om een nieuwe versie, maar Dominik voelt hier weinig voor en is blij met zijn arthouse-versie. Hoewel hier nog geen akkoord over is bereikt, is de film al wel naar 2022 verplaatst, een precieze datum is nog niet besproken.

[Tweet verwijderd]

Dominik vertelde eerder dat zijn film weinig dialoog bevat en meer gefocust is op een stortvloed aan beelden en gebeurtenissen. Netflix heeft het script lang van tevoren kunnen inzien, maar blijkbaar gaf dat niet weg wat hen te wachten stond.

Blonde (2022)
Een gefictionaliseerde versie van het innerlijke leven van filmicoon Marilyn Monroe, naar het boek van Joyce Carol Oates.
Beeld: Still 'Blonde' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films NetflixBlonde (2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws