De kenmerkende stijl van regisseur Guy Ritchie

De kenmerkende stijl van regisseur Guy Ritchie
31 mei 2020 om 12:33

Met films als Snatch. (2000), The Man from U.N.C.L.E. (2015) en Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998) heeft regisseur Guy Ritchie door de jaren heen een eigenzinnige stijl weten aan te houden. Ook zijn nieuwste film The Gentlemen (2019), die begin dit jaar op het witte doek verscheen, is typisch Ritchie. Maar wat maakt zijn films nou zo eigen?

Britse humor

De geboren Engelsman doet zijn nationaliteit eer aan met de typisch Britse humor die in al zijn films is terug te vinden. De droge humor, de stiltes, de bijzondere scheldwoorden, je kunt het zo gek en zo Brits niet bedenken, of Ritchie past het toe in zijn films. Het belachelijke accent van Brad Pitt in Snatch bleek al genoeg voor het creëren van hilarische scènes.

Chaos

Veel personages. Veel verhalen die door elkaar lopen. Veel raamvertellingen en flashbacks. Kortom, het is druk in de films van Ritchie, maar zeker niet op een negatieve manier. Het kost misschien wat extra moeite om in het verhaal te komen en je moet goed opletten wie precies wie is, maar dit loont door dat ene moment dat alles samenkomt. Net als in Sherlock Holmes (2009): het is onduidelijk hoe en wanneer alles bij elkaar komt, maar je weet dat het staat te gebeuren. En tóch is het onverwacht.

This is a man's world

Veel vrouwen zul je in een film van Ritchie niet snel tegenkomen. In de live action-remake Aladdin (2019) die hij voor Disney regisseerde waren nog de meeste vrouwelijke personages te zien, maar voornamelijk neemt testosteron de bovenhand in zijn oeuvre. Lock, Stock and Two Smoking Barrels gaf bijvoorbeeld een kickstart aan de carrière van Jason Statham en King Arthur: Legend of the Sword (2017) draait volledig om het sterke personage van Charlie Hunnam en de andere mannen in het koninkrijk. Deze films die door mannen gedomineerd worden lenen zich perfect voor veel wapens en geweld, een groot deel van de typische Ritchie-stijl. Geen liters bloed net als bij Tarantino, maar vooral de vuistgevechten en kogels zijn populair.

Iets met varkens?

Geloof het of het niet, maar het varken is een terugkerend dier in de films van Ritchie. Van Black Mirror-achtige taferelen in The Gentlemen tot het laten verdwijnen van lijken door middel van varkens in Snatch; het dier komt té vaak voor in de films van Ritchie om toeval te zijn. Zou dit zijn lievelingsdier zijn? Zelfs in Sherlock Holmes ontsnappen we er niet aan tijdens deze scène:

Na 11 films is Ritchie inmiddels bezig met zijn volgende. In januari 2021 zal Cash Truck (2021) met Jason Statham in de hoofdrol te zien zijn. De film is momenteel al in postproductie. Tot nu toe weten we alleen dat het verhaal rond iemand genaamd 'H' draait, die voor een geldtransportbedrijf werkt en zo elke week honderden miljoenen dollars door L.A. vervoert. Wij zijn benieuwd!

  Volg ons op Google Nieuws

Meer over:

Algemeen Films Celebrities

Reacties


Meer nieuws


Bekijk alle nieuwsberichten