Regisseur Andrew Dominik en Netflix bereiken eindelijk overeenstemming over Marilyn Monroe-film 'Blonde'

Regisseur Andrew Dominik en Netflix bereiken eindelijk overeenstemming over Marilyn Monroe-film 'Blonde'

De film over het leven van icoon Marilyn Monroe, Blonde (2022), werd begin 2022 in de bioscoop verwacht. Blonde zou zijn debuut maken op het filmfestival van Venetië, maar om toen onbekende redenen ging dat niet door. Kort na deze afzegging werd bekend dat Netflix en de regisseur in de clinch lagen over de film. De streamingdienst vond Blonde te seksueel expliciet en niet commercieel genoeg. Die problemen zijn volgens Dominik nu gelukkig allemaal opgelost.

In een interview over zijn nieuwe film Chopper liet Dominik weten dat Blonde klaarligt:

Ik ben er zo blij mee. Dit had mijn tweede film moeten zijn. Ik werk er al jaren aan. Ik heb in alle opzichten steeds voor plan B moeten kiezen.

Oorspronkelijk zou Naomi Watts in de huid van Monroe kruipen, uiteindelijk werd het Ana de Armas. Ook Jessica Chaistain werd aan de film gelinkt. Producer van Blonde, Brad Pitt, haalde haar over om de rol te accepteren, maar later bedacht ze zich toch. Naast De Armas zullen ook Adrien Brody, Bobby Cannavale en Julianna Nicholson in de film te zien zijn. Er is zelfs een rol voor De Armas' hond Elvis die te zien zal zijn als de hond van Monroe. De film is gebaseerd op het gelijknamige fictieboek van Joyce Carol Oates uit 2000. Blonde wordt volgend jaar in de bioscoop verwacht, er is nog geen precieze datum vastgelegd.

Blonde (2022)
Een gefictionaliseerde versie van het innerlijke leven van filmicoon Marilyn Monroe, naar het boek van Joyce Carol Oates.
Beeld: Still 'Blonde via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Films NetflixBlonde (2022)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws