Netflix bestelt 3 seizoenen van historische serie 'Vikings: Valhalla'

Netflix bestelt 3 seizoenen van historische serie 'Vikings: Valhalla'
11 september 2021 om 12:02

Vikings: Valhalla (2021) is de prequel van de History Channel-serie Vikings (2013–2020) die al een tijdje onderweg is. Al in 2019 werd de prequel aangekondigd. Inmiddels is duidelijk dat Netflix het volste vertrouwen in dit project heeft, want de serie krijgt meteen drie seizoenen.

Afgelopen zomer werd bekend dat Netflix om 24 afleveringen had gevraagd. Destijds was nog niet bekend of de drie seizoenen uit in totaal 24 afleveringen zouden bestaan of dat Netflix voor een grotere aanpak ging en per seizoen 24 afleveringen wilde. Inmiddels weten we dat elk seizoen uit 8 afleveringen zal bestaan. Er wordt al vrij lang aan het eerste seizoen gewerkt. Tijdens de Netflix Geeked Week kregen we al een kijkje achter de schermen:

Het scenario van seizoen 2 ligt al klaar en momenteel wordt er druk gewerkt aan de voorbereidingen voor seizoen 3. De productie van het eerste seizoen werd aan het begin van dit jaar stilgelegd. Op dat moment waren 5 van de 8 aflveringen afgerond. Het is nog niet zeker of de opnames inmiddels weer opgepakt zijn. Wel zouden er in ieder geval plannen bestaan om de volgende 16 afleveringen achtereenvolgens op te nemen.

Het is nog niet bekend vanaf wanneer Vikings: Valhalla op Netflix te zien is.

Beeld: Still 'Vikings' via TMDb
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixVikings: Valhalla (2021)

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws