'Kastanjemanden' vanaf woensdag op Netflix: alles wat we weten over de Deense thrillerserie

'Kastanjemanden' vanaf woensdag op Netflix: alles wat we weten over de Deense thrillerserie

Vanaf komende week is eindelijk de gloednieuwe Deense thrillerserie Kastanjemanden (2021) te zien op Netflix, van de makers van The Killing (2007–2012). Hieronder zetten we op een rijtje wat we allemaal al weten over de veelbelovende nieuwe serie, zoals het plot, de castleden en de trailer.

Waar gaat de serie over?

Als er verschillende moorden worden gepleegd, lijken er geen verbanden te zijn, behalve dat er bij de lijken een klein mannetje van kastanjes wordt gevonden. De mannetjes bevatten vingerafdrukken van de 12-jarige ontvoerde dochter van de Minister van Sociale Zaken. Zou ze nog leven? En wie is de Kastanjeman? De ambitieuze detective Naia Thulin (Danica Curcic) onderzoekt de zaak samen met haar partner Mark Hess (Mikkel Boe Følsgaard).

Afbeelding via Netflix / Tine Harden
Afbeelding via Netflix / Tine Harden

Waar kennen we Kastanjemanden van?

De naam van de serie kennen velen door het boek waar Netflix zich op baseert. Kastanjemanden is namelijk een verfilming van het gelijknamige boek van seriemaker Søren Sveistrup. Dit boek kwam in 2018 uit en is sindsdien lovend ontvangen.

Is er al een trailer te zien?

Bekijk hier de trailer van Kastanjemanden:

Wie spelen de hoofdrollen?

Detective Naia wordt gespeeld door Danica Curcic, die fans van Scandinavische films en series kennen uit The Bridge (2011–2018), De fazantenmoordenaars (2014) en Equinox (2020). The Rain-ster Mikkel Boe Følsgaard speelt haar partner Mark Hess.

Iben Dorner, bekend als Sanne in Borgen (2010– ), neemt de rol van minister Rosa Hartung op zich. De overige hoofdrollen worden gespeeld door Lars Ranthe, David Dencik, Esben Dalgaard, Morten Brovn, Jens Jørgen Spottag, Camilla Lau, Peder Thomas Pedersen, Marie-Lydie Melono Nokouda en Anders Hove.

Uit hoeveel afleveringen bestaat Kastanjemanden?

De nieuwe Netflix-serie zal bestaan uit zes afleveringen van elk zo'n 50 minuten. Dat is in totaal dus 5 uur aan thrillerplezier. Hopelijk lukt het detective Naia Thulin om de zaak binnen zes afleveringen op te lossen.

Afbeelding via Netflix / Tine Harden
Afbeelding via Netflix / Tine Harden

Wanneer is Kastanjemanden te zien op Netflix?

Gelukkig hoeven we niet al te lang meer te wachten op de Deense serie: vanaf aanstaande woensdag 29 september is Kastanjemanden te zien op Netflix. De serie wordt om 09:00 uur 's ochtends online gezet, zodat de echte fans al vroeg kunnen beginnen.

Kastanjemanden (2021)
7.7
Een jonge vrouw wordt bruut vermoord aangetroffen in een speeltuin in Kopenhagen en een van haar handen ontbreekt.
Beeld: Still 'Kastanjemanden' via Netflix / Tine Harden

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixKastanjemanden (2021)

Meer Netflix

Meer Netflix

🔥 Meest gelezen

Meer populaire artikelen

Reacties


Meer film- en serienieuws

Nog meer nieuws