Prijsstijgingen Netflix blijken niet helemaal te kloppen

Prijsstijgingen Netflix blijken niet helemaal te kloppen
9 oktober 2021 om 13:19

Een paar dagen geleden kwam Netflix met het nieuws dat de abonnementsprijzen omhoog zouden gaan. De prijs voor een standaardabonnement zou met wel €3 omhoog gaan naar €13,99. Dat zorgde voor veel oproer en op vragen naar aanleiding van dit tumult reageert Netflix nu. Zij stellen dat het om een foutje gaat en dat de prijsstijging niet zo drastisch wordt als ze eerder bericht hebben.

Netflix laat nu weten dat de prijs van een standaardabonnement niet met €3, maar met €1 omhoog gaat en daarmee op €11,99 per maand komt. De rest van de berichtgeving klopt wel. Een premiumabonnement wordt inderdaad €2 duurder en kost vanaf nu €15,99 per maand. Degenen met een basisabonnement hebben geluk, want de prijs daarvoor blijft ongewijzigd.

Nieuwe Netflix-abonnees die reeds teveel betaald hebben, kunnen spoedig een terugbetaling van Netflix verwachten. Voor bestaande abonnees gaat de prijsverhoging vanaf de eerstvolgende factuur in. De hogere prijzen zouden nodig zijn om de investeringen in nieuwe films en series te financiëren en zo de dienst te verbeteren. Daarnaast belooft Netflix verbeterde beeldkwaliteit.

We hopen uiteraard dat de verbeteringen en uitbreidingen de extra euro('s) waard zijn!

Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Algemeen Video on demand Netflix

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws