Meerdere seizoenen 'When Calls the Heart' verdwijnen mogelijk snel van Netflix

Meerdere seizoenen 'When Calls the Heart' verdwijnen mogelijk snel van Netflix
20 oktober 2021 om 08:28

Terwijl fans met smart wachten op het zevende seizoen van When Calls The Heart (2014– ), heeft Netflix hele andere plannen voor de serie. Eind oktober verdwijnen namelijk een aantal seizoenen van de streamingdienst, zo meldt Netflix Nederland. Of seizoen 7 ooit nog op het platform verschijnt, is tevens onzeker.

Het zou gaan om de eerste vier seizoenen. Hier verloopt op 31 oktober de licentie van, waardoor de rechten van Netflix voor deze afleveringen vervalt. Het is goed mogelijk dat de streamingdienst alsnog de licentie weet te verlengen, maar daar is nu nog geen sprake van.

When Calls The Heart (2014– )
8.1
Kijk op Netflix • 'When Calls The Heart' draait om de jonge onderwijzeres Elizabeth Thatcher en de kleine voorlinieplaats in Canada rondom een mijn waarin ze komt te wonen.

When Calls the Heart bestaat inmiddels uit acht seizoenen, maar die laatste twee zijn tot op heden niet in Nederland beschikbaar. De dramaserie wordt gemaakt door het Amerikaanse Hallmark Channel, dat niet in Nederland opereert. Vandaar dat streamingdiensten als Netflix de rechten voor in andere landen kunnen opkopen. Zo staan er op Videoland bijvoorbeeld heel veel Hallmark-kerstfilms.

In When Calls the Heart volgen we Elizabeth Thatcher (Krakow), een jonge docente van een rijke klasse. Ze wordt toegewezen aan een klas in een stadje van mijnwerkers en ondergaat hier levensveranderende ervaringen.

Hoewel het grootste deel van de cast terugkeert in seizoen 7, zal Lori Loughlin, die we kennen als Abigail Stanton, echter niet terugkeren doordat de actrice betrokken raakte bij het toelatingsschandaal op Amerikaanse universiteiten, zoals is te zien in Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal (2021). Zodra haar bekendheid bij het schandaal naar buiten kwam, besloot Hallmark alle samenwerkingen met haar en haar man te verbreken.

Seizoen 1 tot en met 6 van When Calls the Heart zijn nu te zien op Netflix. Vanaf 1 november zal dit mogelijk enkel seizoen 5 en 6 zijn.

Beeld: Still 'When Calls the Heart' via TMDb
Tekst: Netflix

Deel dit artikel

Meer over:

Video on demand Series NetflixWhen Calls The Heart (2014– )

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws