Zwangerschap Caitriona Balfe was een uitdaging voor opnames van 'Outlander' seizoen 6

Zwangerschap Caitriona Balfe was een uitdaging voor opnames van 'Outlander' seizoen 6

Sam Heughan, beter bekend als Jamie in Outlander (2014– ), deed eerder deze maand tijdens New York Comic Con een boekje open over de zwangerschap van zijn collega tijdens de opnames van seizoen 6. Zo moesten ze de opnamevolgorde van de afleveringen aanpassen.

Zodra ze erachter kwamen dat hoofdrolspeelster Caitriona Balfe zwanger was, moesten de cast en crew even schakelen. Ze moesten een manier vinden om het hele seizoen op beeld te hebben voordat haar buik te groot zou zijn.

Jullie weten allemaal dat mijn collega zwanger was. Gefeliciteerd naar Caitriona. Wanneer we erachter kwamen, moesten we echt snel wat dingen aanpassen zodat we die opnames konden doen voordat ze te groot werd. En ze werd heel groot.

Sam Heughan

Balfe speelt de rol van Claire Randall en "deed het geweldig" volgens haar collega Heughan. Wel moesten ze aan het einde nog een aantal scènes opnieuw schieten.

Ze deed het geweldig, maar we moesten de opnames wel in een andere volgorde opnemen. We schoten eerst aflevering één en drie, daarna aflevering zes of zeven en toen gingen we terug naar vier. Ook hebben we aan het einde een aantal opnames opnieuw moeten doen.

Sam Heughan

De opnames van seizoen 6 zijn inmiddels afgerond, waardoor de eerste beelden alvast konden worden onthuld. Het nieuwe seizoen zal helaas wel een stuk korter zijn dan we gewend zijn van de serie met slechts acht afleveringen. Gelukkig hebben we daarna een extra lang seizoen om naar uit te kijken: seizoen 7 zal namelijk uit zestien afleveringen bestaan.

Outlander (2014– )
8.4
Kijk op Netflix • De serie 'Outlander' volgt het leven van Claire Randall *(Caitriona Balfe), een gelukkig getrouwde verpleegster die kort na de Tweede Wereldoorlog op mysterieuze wijze verdwijnt en ontwaakt in het Schotland van 1743.

Seizoen 6 van Outlander start in februari 2022 op de zender Starz. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe afleveringen daarna op Netflix in Nederland te zien zijn.

Bekijk hier de teaser van Outlander seizoen 6:

Beeld: Still 'Outlander' via Starz
Tekst: Bron

Deel dit artikel

Meer over:

Series Celebrities Video on demand NetflixOutlander (2014– )

Lees ook:

Meer Netflix

Reacties


Meer film- en serienieuws


Nog meer nieuws